fbpx

Újfajta töltési alternatívák tesztelését támogatja az EU

2020-02-24T14:33:24+01:002020. március 3.|Címkék: , , |

0

Globálisan zajlik az olyasfajta töltési megoldások kifejlesztése és tesztelése, amelyek nagyban megkönnyíthetik a felhasználók életét.

A folyamatnak hála, a későbbiekben nem csak az autósok, hanem maga az energiahálózat is köszönetet mondhat. Utóbbi számára ugyanis kevésbé megterhelővé teheti az akkumulátorok feltöltésének folyamatát.

Nissan Leaf elektromos autó töltése

A technológiai fejlődésben az öreg kontinensnek is szerepe lesz: hivatalosan is elindult az úgynevezett INCIT-EV projekt, melynek vezetését a Renault-Csoport bonyolítja, és az Európai Bizottság társfinanszírozza. A projekt hét különböző töltési megoldás tesztelését indítja el Európa-szerte. A francia autógyártóhoz Észtországból, Franciaországból, Németországból, Olaszországból, Hollandiából, Szlovéniából, Spanyolországból, és Törökországból összesen 32 partner csatlakozott, köztük elektronikai vállalatok, egyetemek, intézetek, valamint települési önkormányzatok.

Smart elektromos autó töltése

A projekt 2023 decemberéig fog tartani, és két fő szakaszban valósul meg: először a felhasználói adatok kiértékelésére kerül sor, azaz az előre kiválasztott helyszíneken töltő villanyautósok szükségleteit és elvárásait összegzik a partnerek, majd pedig áprilistól megkezdődik a töltőberendezések letelepítése és rendszerbe integrálása. A második szakasz ezután indul, 2022 közepétől összesen hét európai helyszínen startol el az innovatív töltési megoldások demonstrációja. Ezek pedig a következők lesznek:

  • Dinamikus indukciós városi töltés Párizsban;
  • magasfeszültségű töltőrendszerek Tallin külvárosában;
  • optimalizált kétirányú okostöltés Amszterdamban és Utrechtben;
  • dinamikus indukciós városszéli/távolsági töltés Versailles környékén;
  • autómegosztó parkolójában létrehozott töltőpark Torinóban;
  • alacsony teljesítményű kétirányú töltés (elektromos motorkerékpárok számára egyaránt) és statikus vezeték nélküli töltés a repülőtér taxisávjaiban és a főpályaudvaron Zaragozában – írja a villanyautosok.hu

Az INCIT-EV projektet a Horizon 2020 kutatási és innovációs programból támogatja az Európai Unió, a megvalósításhoz szükséges konzorciumot pedig a Renault-Csoport hozta létre és koordinálja, így a műszaki fejlesztésért, a költségvetésért, és az ütemtervért egyaránt a franciák felelnek.

Forrás: alapjárat.hu

 

Még több elektromos autó hírért kattints IDE!

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top