fbpx

E-autó helyett maszkot gyárt nagyüzemben a BYD

2020-03-19T09:06:23+01:002020. március 20.|Címkék: , , , |

0

Pár hét alatt váltott profilt a vállalat, és állította át elektromos autógyártásról maszkkészítésre az egyik kínai üzemét.

Kína legnagyobb elektromosautó-gyárából most a világ legnagyobb orvosi maszk gyártója lett, és napi 5 millió darabot készít a BYD sencseni üzeme – írta a hvg.hu. Ez a gyár az első, ahol még februárban átállították a termelést a világszerte hiánycikknek számító orvosi maszk előállításra.

Mostanra 24 órás, három műszakos termelésben készítenek orvosi felszerelést, és napi mintegy 300 ezer üveg kézfertőtlenítő szert. Ezeket a helyi hatóságoknak, illetve a kijelölt kereskedőknek adják át, amelyek 0.35 dollárért árusítják a maszkokat darabonként. A kapacitás nagysága miatt felmerült az export lehetősége is.

A kínai BYD, amelyek teljes neve Built Your Dream, 2018 óta termel Komáromban is: ott elektromos buszokat gyártanak. A tervek szerint, ha a magyar üzem eléri a teljes kapacitását, akkor évente négyszáz jármű készül majd benne, és 300 embernek ad munkát. A 6,2 milliárd forint értékű beruházáshoz a kormány 925 millió forint vissza nem térítendő támogatást adott.

Forrás: infostart.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top