fbpx

E-autó felmérés – az ár és a hatótáv sokakat visszatart

2020-03-25T16:01:48+01:002020. március 31.|Címkék: , |

0

A németek jóval több mint fele nem tudja elképzelni, hogy az elkövetkező 5 évben elektromos autót vásároljon. Egy felmérés szerint továbbra is az ár és a hatótáv a fő oka annak, hogy az elektromos autókat elutasítják.

Egy elektromos autó a legtöbb német számára nem jöhet szóba egy TÜV-tanulmány szerint. A megkérdezettek 56 százaléka nem tudja elképzelni, hogy az elkövetkező öt évben elektromos autóra váltson. Opció lenne az akkumulátor által hajtott személygépkocsi is, mely ellen a megkérdezettek 36 százaléka tiltakozott. A megkérdezettek csupán 3 százaléka tervez ilyen autót vásárolni.

Azért, hogy Németország elérje a klímacélokat, a szövetségi kormány és az autógyártók a következő években jelentősen több e-autót akarnak forgalomba helyezni.

Sok fogyasztó szempontjából azonban ennek rengeteg akadálya van. Elsőként a járművek árát kifogásolják (49%), a következő a rövid hatótávolság (47%), a kevés töltőállomás (39%), és a kétségek az autók környezetbarát mivoltával kapcsolatban (38%).

A polgárok „mobilitási fordulatot” akarnak

– A bejelentett következetes átállás az elektromos hajtásra és az ügyfelek fokozódó környezettudatossága most megmutatja első hatásait – mondta Joachim Bühler, a TÜV igazgatója. – Az elektromobilitásra való váltás azonban messze nem természetes folyamat. A berlini TÜV konferencián bemutatott tanulmány eredményei szerint a legtöbb német „mobilitási fordulatot” akar.

Környezetbarát? Nem olyan fontos

A legtöbbet használt közlekedési eszköz azonban egyelőre az autó maradt, melyet munkanapokon a megkérdezettek 65 százaléka használ. A villamosokat, buszokat, metrókat és elővárosi vonatokat az emberek 32 százaléka, a regionális és helyi közlekedési eszközöket csupán 8 százalékuk használja, míg 29 százalékuk biciklizik minden nap, a megkérdezettek 50 százaléka pedig naponta gyalogol.

Az, hogy környezetbarát módon közlekedjen, csupán minden negyedik embernek fontos a közlekedési eszköz kiválasztásánál. A biztonság, a rugalmasság, a függetlenség, az alacsony költségek és a kiszámíthatóság ennél sokkal nagyobb szerepet játszik. A saját autó másokkal való megosztása a megkérdezettek több mint felénél szóba sem jöhet – írta meg az Automobilwoche.

Forrás: autopro.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top