fbpx

A legmenőbb és legjobb elektromos autók

2020-03-20T15:58:36+01:002020. március 23.|Címkék: , , , |

0

Ezeket a villanyautókat érdemes megvenni, ha fontos a hatótáv és minőség

Mivel Magyarországon is egyre népszerűbbek az elektromos autók, így érdemes megnézni, milyen modellekből lehet válogatni 2019-ben. A cikkben olyan típusok szerepelnek, melyek itthon megvásárolhatók, a nyolc felsorolt modell nagy részére az állami támogatás is igénybe vehető. A felsorolásban fontos szempont volt az ár és a hatótáv is, de egy adag szubjektív vélemény is alakított a rangsoron. A hatótáv adatok a WLTP-mérési szisztéma szerintiek, ám ezeket is óvatosan kell kezelni, hiszen egy villanyautóval megtehető táv függ a használattól, a terheléstől és az évszaktól is többek közt. Az árak a cikk megjelenésekor feltüntetett listaárakat tartalmazzák.

8. BMW i3

A bajorok villanyautója 2013 óta van gyártásban, az évek során fontos szerepet töltött be az i3 a BMW kínálatában. Ez az egyetlen hétköznapi használatra is alkalmas, teljesen elektromos modell a kínálatban, ráadásul nem is teljesít rosszul az eladások tekintetében. A 33 kilowattórás akkucsomaggal szerelt kivitel 170 lóerős teljesítménnyel rendelkezik, mellyel a hatótávolsága nagyjából 235 kilométer. Alapára 13 millió forint, mely a másfél milliós állami támogatással 11,5 millióra jön ki. Kérhető még 42,2 kilowattórás akkupakkal is, mellyel hatótávja 285 kilométer körül alakul.

2018-as BMW i3 oldalról

7. Volkswagen e-Golf

A Golf egy olyan klasszikus modell, melynek pozícióját nem lehet megkérdőjelezni az autópiacon. Valószínűleg ezért tartotta fontosnak a Volkswagen, hogy tisztán elektromos kivitelben is elérhető legyen azon vásárlók számára, akiknek fontos a nulla helyi emisszió a közlekedés során. A 136 lóerős villanymotor egy 35,8 kilowattórás akkucsomaggal dolgozik együtt, mely 300 kilométeres hatótávot eredményez. A 2017 óta létező e-Golf alapára 12,5 millió forint, mely szintén mérsékelhető az állami támogatás igénybevételével.

2018-as Volkswagen e-Golf oldalról

6. Nissan Leaf

Nincsen elektromos autós toplista Nissan Leaf nélkül, hiszen a japánok ezzel a modellel úttörő szerepet töltöttek be a villanyautók elterjedésében. A Leafben működő technológia már igencsak fejlettnek mondható, ráadásul autóként is kiválóan használható a maga 435 literes csomagterével. Az alapkivitelben egy 40 kilowattórás akkucsomag kapott helyet, mely nagyjából 285 kilométeres hatótávot biztosít. Az alapár valamivel 11 millió felett van, mely állami támogatással 9,8 millió forintra jön ki, ez pedig a képességeinek tudatában jónak nevezhető. Mivel meghosszabbították a limitált kiadású e+ 3.Zero kivitel gyártását, így ez a verzió is elérhető, ráadásul ebben 62 kilowattórás az akkutelep. A 218 lovas erősebb kivitel 12,8 millió körül jön ki az állami támogatással számolva.

2019-es Nissan Leaf oldalról

5. Renault Zoe

A franciák cukisága felfrissülve érkezett a piacra, ár-érték aránya pedig városi közlekedéskor a legjobb. Kompakt méreteinek köszönhetően könnyen manőverezhető, a 41 kilowattórás akkucsomagnak köszönhetően pedig 260 kilométert is meg lehet tenni vele egy feltöltéssel. A Zoe alapára 10 millióról indul, mely állami támogatással még kedvezőbb lehet.

2018-as Renault Zoe elölről

4. Hyundai Kona Electric

A Kia e-Niro testvérmodelljének tekinthető elektromos Kona 2018-ban robbant be a köztudatba, formaterve pedig kifejezetten jövőbemutató a koreai márka szempontjából. A 39 kilowattórás akksival ellátott belépőmodell elektromotorja 136 lóerőt teljesít, hatótávja pedig 290 kilométer körül alakul. A kezdőár 11,7 millió forint, a 64 kilowattórás kivitellel pedig akár 450 kilométer is megtehető.

2018-as Hyundai Kona Electric elölről

3. Jaguar I-Pace

Nehéz lenne elmenni a 2019-es Év Autója választás győztese mellett, mely egy újabb szintre emelte az elektromos autózást. A brit márka SUV modellje ütős formatervet kapott, a 90 kilowattórás akkucsomagnak köszönhetően pedig 480 kilométer megtételére képes egy feltöltéssel. Állami támogatás nem vehető igénybe a 26,7 milliós alapárú modellhez, a Jaguar viszont prémium minőségű terméket ad ezen az áron. A 656 literes csomagtartóval rendelkező I-Pace már a kompromisszumok nélküli villanyautózást kínálja, ez pedig nagy értéknek mondható.

2019-es Jaguar I-Pace oldalról

2. Tesla Model S

Elon Musk és csapata kétségkívül uralja az elektromos piacot többek közt Amerikában is, hiszen teljesítményben, gyorsulásban és hatótávban egyaránt jóval megelőzte a korát. A Magyar Autókereskedőház Zrt. közreműködésével Magyarországon is zökkenőmentesen megvásárolhatók a Tesla modellek, egy 100 kilowattórás akkuval ellátott, közepes felszereltségű Model S-hez már bruttó 91 890 euróért (29 millió) hozzá lehet jutni (az ár névre írva értendő).

2018-as Tesla Model S oldalról

1. Tesla Model 3

A MAH Zrt. adatai szerint a 2019-es Tesla eladásokat a Model 3 vitte el, az amerikai vállalat új üdvöskéje pedig nem véletlenül népszerű világszerte. Az önvezető funkcióval, összkerékhajtással és extrákkal gazdagon ellátott, 500 kilométer feletti hatótávú Model 3-ak bruttó 69 500 euróért (22 millió forint) érhetők el a Magyar Autókereskedőház Zrt.-n keresztül.

2018-as Tesla Model 3-ak hátulról

 

Top 10 elektromos autó Európában (2019 első félév)

  • Tesla Model 3
  • Renault Zoe
  • Nissan Leaf
  • BMW i3
  • Volkswagen e-Golf
  • Hyundai Kona EV
  • Audi e-tron
  • Jaguar I-Pace
  • Kia eNiro
  • Smart ForTwo EV

Ezek a legjobb elektromos autók 2018-ban

Ha elektromos autókról beszélünk, és azokat összehasonlítjuk, mindenkinek más-más szemszöge van arról, hogy mit ért legjobb autón. Legtöbben azt nézik, hogy mennyi távolságot tud megtenni az autó egy töltéssel vagy, hogy milyen nagy teljesítménnyel rendelkezik a környezetbarát kiépítés ellenére. Elmondhatjuk, hogy egyre népszerűbbek a vásárlók körében, ha olyan járművet vásárolhatnak, melyek közlekedésükkel minimálisan szennyezik a környezetüket. Na de melyek a legkelendőbb típusok ezek közt?

A felmérések alapján 2018-ban a legkelendőbb elektromos meghajtással rendelkező autók az az alábbiak:

1. Nissan Leaf

2. Chevrolet Spark E

3. Ford Focus Electric

4. Volkswagen Golf Electric

5. Chevrolet Bolt EV

6. Fiat 500e

7. Mitsubishi i-MiEV

2018 Nissan Leaf elektromos autó

2018-as Nissan Leaf

A Nissan Leaf popularitása nem meglepő, hiszen alig kerül 10 ezer amerikai dollárba (2,76 millió Ft), 4 utasnak kínál kényelmes utazást és akár 270 km-t is megtehetünk vele egyetlen teljes töltéssel.

A luxus kategória abszolút kedvencei pedig az alábbi csodajárművek:

Képek forrása: www.carmax.com

Forrás: autoszektor.hu, elektromos-autozas.hu, mahzrt.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top