fbpx

Itt a hibrid Suzuki Vitara

2020-01-22T11:03:51+01:002020. február 3.|Címkék: , , , , |

0

Ismét megújult a hazai piacon olyannyira népszerű kompakt divatterepjáró, mely mostantól már csak lágyhibrid hajtással készül.

A Suzuki 2014-ben leplezte le a Vitara negyedik generációs kiadását, mely 2018-ban egy komolyabb ráncfelvarráson esett át, és 2020-nak is egy újabb lényeges módosítással vág neki. A szigorodó környezetvédelmi előírások következtében mostantól minden Vitara lágyhibrid hajtással rendelkezik.

A módosított fényszórójú új Suzuki Vitara nem kaphat zöld rendszámot, hiszen ahhoz külsőleg tölthetőnek kellene lennie és 25 kilométeres e-hatótávval kellene rendelkeznie. A Vitara azonban nem plugin-, és nem is normál hibrid, hanem lágyhibrid kivitelű, vagyis kis teljesítményű villanymotorja nem képes önmagában az autó meghajtására, de a fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás csökkentésére remekül alkalmas.

Az 140 lóerős és 220 Nm-es 1,4 literes turbós benzinmotort (K14C) váltó 48 V-os lágyhibrid hajtás rendkívül kompakt és könnyű, alig 15 kilogrammal növeli meg a kocsik tömegét. A továbbfejlesztett K14D motorra épülő hajtáslánc nyomatéka 235 Nm, ami 2000-3000-as fordulatszám tartományban hívható le, szemben a korábbi motor 1400 és 4000 közötti 220 Nm-es nyomatékával.

© Suzuki

A 9,9-ről 10:9-re változtatott sűrítési arányú motor teljesítménye 130 lóerőre csökkent, de az első utasülés alá rejtett lítum-ion akkumulátorból táplált villanymotor is besegít a hajtásba. A megnövelt alapfelszereltségű hibrid Vitara első körben csak kézi váltós kivitelben lesz kapható, az automata váltós példányok várhatóan csak az év végén érkeznek meg a kereskedésekbe. A témával kapcsolatban a Suzuki hazai képviseletét is megkérdeztük, de hivatalos válaszokat egyelőre nem kaptunk.

Információk szerint a 15 százalékkal csökkentett fogyasztású hibrid Vitarák felszereltségi szinttől függetlenül mintegy 500 ezer forinttal lesznek drágábbak az elődeiknél. A GL alapmodell 4,99 millió forinttól indul, a GL+ pedig minimum 5,36 millió forint ellenében lesz hazavezethető, és hamarosan érkezik a hasonló hibrid hajtással felvértezett új SX4 S-Cross is.

A hibrid Vitarák gyártása már javában folyik Esztergomban, a kamionok már megkezdték az autók kereskedőkhöz történő leszállítását, és a jövő héttől rendelhetők, illetve kipróbálhatók lesznek az új Suzukik.

© Suzuki
Forrás: hvg.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top