fbpx

Eggyé válik az autó és a vezetője

2020-02-18T10:47:52+01:002020. február 20.|Címkék: , , , |

0

Idén nyilvánvalóvá vált, hogy a legnagyobb autóipari szereplők gőzerővel dolgoznak a zéró emissziós technológiákon, a CES-en látott koncepcióautóik pedig ezek bemutatását szolgálják, de ezen túlmenően már több hamarosan piacra kerülő sorozatgyártott autót is látni lehetett, ami az EV-piac egyre gyorsuló tágulását jelzi.

Idén az is közhelyszámba ment már, hogy a CES nem csak konzumelektronikai kütyüexpó, hanem egész komoly autóipari kiállítás is egyben. Az egyik legnagyobb csarnokot csak a közlekedési technológiáknak szentelik, de az összes többi kiállítótérben is egyre több az autóipari cég, startup, kutatóműhely, szakmai szervezet.

A kiállított fantasztikus négykerekű járművek alapján úgy tűnik, a jövő útja az ember és az autó egyre magasab szintű összesimulása felé vezet: mindenben ott lesz a mesterséges intelligencia, az 5G hálózatokon kommunikáló IoT (dolgok internete) eszközök az autókba is beépülnek Az utazás mindennél eddiginél kényelmesebb és szórakoztatóbb lesz, az ember-autó interfész pedig az érintésvezérelt, sőt, érintés nélkül vezérelt megoldások felé evolválódik.

Nagyképes összefoglalónk igyekszik a látottak legjavát bemutatni, az elektromos kukásautótól kezdve a Mercedes őrületes sci-fi kocepciójáig.

Kezdjük egy filmes kakukktojással, a Szellemirtók című sci-fi vígjáték legendás esetkocsijával, az Ektomobillal. A filmforgatáshoz alaposan átalakított 1959-es Cadillac Miller-Meteor Futura Duplexben a Sony standjánál lehetett gyönyörködni, ahol különféle kinematográfiás bemutatóknak volt főszereplője, itt pedig méltó ellenpontja összeállításunk utolsó, ugyancsak filmes vonatkozású szereplőjének.
Kezdjük egy filmes kakukktojással, a Szellemirtók című vígjáték legendás esetkocsijával, az Ektomobillal. A filmforgatáshoz alaposan átalakított 1959-es Cadillac Miller-Meteor Futura Duplexben a Sony standjánál lehetett gyönyörködni, ahol különféle kinematográfiás bemutatóknak volt főszereplője, itt pedig méltó ellenpontja összeállításunk utolsó, ugyancsak filmes vonatkozású szereplőjének.(Fotó: Nagy Attila Károly / Index)
A Paccar Innovations kiállításán szerettünk bele ebbe a csodás elektromos meghajtású kukásautóba, ami nem más, mint egy zéró emissziós Peterbilt 520EV teherautó. A járművet jelenleg is folyamatosan tesztelik élesben, csendesen gurulva gyűjtik vele a szemetet lakónegyedekben és kereskedelmi zónékban egyaránt. Egy töltéssel egy egész napig is bírja, a tervek szerint 2021-ben kerül piacra.

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top