fbpx

A Sony és az elektromos autó? Nagyon úgy tűnik!

2020-01-29T12:31:25+01:002020. február 7.|Címkék: , , , |

0

Bár nagyon úgy tűnt, de azért ott még nem tartunk, hogy a Sony autókat gyártson, de a meglepetés ereje hatott!

A Sony saját neve alatt mutatta be a Vision-S elnevezésű elektromos autót, ami óriási PR-bomba volt, de egyelőre úgy tűnik, nem azzal a céllal készült, hogy autógyártóként is bemutatkozzanak. Csak azért építették a tanulmányt, hogy megmutassák a cég autókba szánt elektronikai fejlesztéseit.

Az autó a Magna Steyr műszaki alapjaira épül, két 272 lóerős villanymotor hajtja, és akár 4,8 másodperc alatt elérheti a 100 km/h-t. A kialakításában több ismert nagyvállalat is részt vett: a Bosch, a Continental, az Nvidia, a Qualcomm és a ZF is részt vett a projektben, azonban a főszerepet a Sony műszaki megoldásai kapják, a kamera-tükröket is tartalmazó ultraszéles kijelző, amely a műszerfalat helyettesíti, vagy a 360 Reality Audio nevű hangrendszer, amely egyebek közt az ülésekbe épített hangszórókkal igyekszik tökéletesebb hangzást biztosítani. A Vision-S nem kevesebb mint 33 szenzort vonultat fel, melyek között számos kamera, LiDAR rendszer és radar is helyet kapott. A felsorolt rendszerek feladata, hogy érzékeljék az autón kívüli történéseket, így a gyalogosok mozgását és a különböző tárgyakat is.

A Vision-S várhatóan egyedi példány marad, annak ellenére, hogy ránézésre lehetne belőle akár sorozatgyártású villanyautó is. Mindenesetre is felkerült róla a youtube-ra két videó:

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top