fbpx

A 67-es úton

2020-01-22T11:11:53+01:002020. február 4.|Címkék: , , , |

0

Jó ötletnek tűnt, arra azonban senki nem gondolt, hogy ez a közelben élőket zavarhatja.

A zenélő út a Republic talán legnépszerűbb slágerét, a 67-es utat játssza. A szakemberek szerint a legjobb „zenei élményt” akkor érheti el aki arra jár, ha 80 kilométer/órás sebességgel hajt az 500 méteren elhúzódó bitumenkottára.

 

Azonban kiderült, hogy nem mindenki örül a zenélő útnak. Amióta elkészült a 67-es főút Kaposfüred és Látrány közötti szakasza, azóta nem telik el úgy egyetlen perc sem, hogy valaki ne próbálná ki a zenélő aszfaltot.

Jáger Róbert, Mernye polgármestere szerint megoszlik az emberek véleménye: van, akit nem zavar, a többség azonban nem örül a folyamatos lármának. A falu egész területén hallható a zene.

“Nagyon behallatszik, ez tény. Most még elviselhető, de rossz belegondolni, hogy mi lesz nyáron, nagy forgalomnál, nyitott ablaknál. A legdurvább időszak az este hat óra utáni, amikor elcsöndesedik a falu. Két utcában már háborognak a lakók, egyelőre nem tudjuk, hogy mitévők legyünk. Nyilván egy zajvédő fal megoldás lehet, de erről még nem tárgyaltunk senkivel.”

A dallamok hallatán a szomszédos Somogygesztiben sem perdülnek táncra az emberek. Az egyik ott élő fiatal elmondta: nagyon örülnek annak, hogy elkészült az új út, a zenélő szakasz azonban sok bosszúságot okoz. Sokat fejlődött a zenei hallásuk, hiszen a hangok alapján már meg tudják különböztetni, hogy kamion, vagy személyautó muzsikál. Este és éjszaka lehet leginkább hallani a zenét, néha olyan hangosan, mintha csörögne a telefon. Az állandó “zenebona” miatt nem tudnak pihenni.

Forrás: Sonline, Vezess.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top