fbpx

Ilyen színű autóban vagy a legnagyobb biztonságban

2020-01-31T07:49:42+01:002020. január 31.|Címkék: , , |

0

A leggyakrabban választott autószín nem biztos, hogy a legbiztonságosabb is.

Ilyen színű autóban vagy a legnagyobb biztonságban

Arra a kérdésre, hogy melyik autószín tekinthető a legbiztonságosabbnak, csak bizonyos feltételekkel adható meg a válasz. A legbiztonságosabb szín akár kontinensrészenként, országonként, vagy akár országrészenként is eltérhet, melyet komolyan befolyásolhatnak a környezeti tényezők.

Az északi területeken nyilván nem a fehér fényezés jelenti a legnagyobb biztonságot, hiszen a hófehér környezetbe könnyen belemosódik az autó kontúrja. Hasonló a helyzet a sivataggal rendelkező országok területén, ahol a homok- és narancssárga színekről mondható el ugyanez a megállapítás. Ha azonban világviszonylatban kívánjuk a különböző autószíneket a biztonság szempontjából értékelni, akkor talán azt lehet mondani, hogy valamivel könnyebb a helyzet.

Az ausztráliai Monash University Accident Research Centre (MUARC) célirányos kutatást végzett annak érdekében, hogy megállapítsa, melyek tekinthetők a legbiztonságosabb autószíneknek globálisan. A kutatók 17 év közúti baleseti jegyzőkönyveit vizsgálták meg, és végül arra jutottak, hogy a fehér fényezésű autók a legbiztonságosabbak. A skála ellentétes oldalán a fekete áll, vagyis ebben vagyunk a legnagyobb veszélynek kitéve.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top