fbpx

Mindig van feljebb (szó szerint) – Egy F1-es pit-stopban is!

2019-12-03T10:53:17+01:002019. december 8.|Címkék: , , , , , , , |

0

A Red Bull forma-1-es csapata a 2019-es szezonban elképesztő teljesítményeket mutatott be, aki nézte a futamokat, annak ez nem újdonság.

De mi szeretnénk a laikusokat is bevonni, hogy tudják mi mindenre is képes ez a szerelőcsapat. Max Verstappen és Alex Albon nyugodtan hajthatott be a box utcába idén, ugyanis tudták, hogy náluk gyorsabban aligha jut ki onnan másik pilóta. Ezt a 2019-es szezonban többször is bebizonyította a pit-crew.

2019 júliusa

A Brit-Nagydíjon a 14. körben érkezett Verstappen egy szett kemény keverékűért, és hát tömören összefoglalva: nem kellett sokat várnia. A csapat röpke 1.91 mp (!!!) alatt dobta fel az új garnitúra abroncsot, ezzel beállítva a kerékcsere új világrekordját. Elképesztőek voltak a srácok:

 

2019 novembere

A szezon végéhez közeledve, és Lewis Hamilton 6. világbajnoki címét megünnepelve érkeztek a csapatok Brazíliába. Bár a VB már eldőlt, a csapatok korántsem vették lazára a figurát. Főleg a Red Bull-osok, akik gondolták ha már van egy ilyen világrekordjuk, miért is ne dönthetnék meg, elvégre kell valami izgalom is a futamokba, ha már a pontvadászat lényegét vesztette… A 22. körben ismét Max Verstappen jött új gumikért, és 1.82 mp múlva már mehetett is tovább. Így a Red Bull beállította saját rekordját. Íme:

 

A hab a tortán

A Red Bull Formula-1-es csapata komolyan veszi a munkáját, de emellett a marketinghez is van némi gógyijuk. Ezúttal ugyanis feljebb tették a lécet. Szó szerint.

Fogták magukat, a verdát, egy szett gumit, meg persze a légkulcsokat, és ezt mind bevágták egy repülőbe. Az érdekes rész most következik: A csapat kellő oxigén utánpótlással célba vette az atmoszféra peremét, ahol már bizony nem annyira hat a gravitáció. Amikor pedig elérték a kellő lebegési állapotot, akkor összehoztak egy gumicserét. Zéró gravitációban. De inkább beszéljenek a képek helyettünk:

 

Vajon mi lesz a következő szint? Esetleg víz alatt? Vagy vakon? netán légkulcs nélkül? Ha olvassátok ezt kedves Red Bull, kíváncsian várjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top