fbpx

Fény = tudás

2019-11-11T18:38:30+01:002019. november 11.|Címkék: , , , , , , , , |

0

FÉNY=TUDÁS

A HELLA már több mint 100 éve egyet jelent a szakértelemmel és a tapasztalattal az autóipari világításban. Ebből a műhelyek is profitálnak: legyen szó javításról vagy karbantartásról, mai modern járművekről vagy jövőbeni technológiákról, a HELLA megbízható barátként segíti Önt a teljes javítási folyamat során, és az autót Önnel közösen rövid időn belül újra útra kész állapotba hozza. Szeretnénk, ha az általunk képviselt know-how Önhöz is eljutna.

Aktuális információk a világítástechnika- és technológia témájában, számos gyakorlati útmutatóval és műhelytippel összekötve – ez az, amit a jelen brosúrában kínálunk.

Szeretné áttekintést kapni a jelenlegi jogi keretekről, vagy esetleg szüksége van egy praktikus ellenőrzőlistára a világításellenőrzéshez? Vessen egy pillantást a 74. oldaltól kezdődő Műszaki függelékre!

A www.hella.com/techworld weboldalon elérhető HELLA TECH WORLD még több műszaki háttérrel, naprakész javítási tudnivalókkal, praktikus műhelyalkalmazásokkal, valamint további részletes információval szolgál a világítástechnológiákról a nap 24 órájában.

HELLA – a műhelyek barátja!

FÉNYESEBBEN, MESSZEBBRE, HATÉKONYABBAN: A HELLA FÉNYSZÓRÓ-FEJLESZTÉSI MÉRFÖLDKÖVEI

HALOGÉN A KLASSZIKUS

A 60-as évek kezdete óta alkalmaznak halogénizzókat, ill. halogén fényszórókat a járművek világításában – a 70-es évek eleje óta pedig két izzószálas H4-es változat is létezik. A bevált halogéntechnika a klasszikus izzólámpa továbbfejlesztéseként a mai napig sok járműfényszóró alapfelszereltségéhez tartozik. A halogénizzó egy halogéngázzal töltött üvegburából áll. Elektromos áram hatására egy spirálos volfrámszál felizzik és fényt sugároz ki.

A halogénizzók közé tartoznak többek között a manapság már alig használatos egy izzószálas H1 izzók és továbbfejlesztett változatuk, a modern H7, valamint a távolsági és tompított fény közös forrásaként a fent említett két izzószálas H4 modell.

A halogén reflexiós rendszerek mellett bi-halogén projekciós rendszerű fényszórót is alkalmaznak a járművekben. Ezek egyetlen projekciós modullal hozzák létre a tompított és távolsági fényt. Mozgó blende használatának köszönhetően mechanikus úton lehet átkapcsolni a távolsági, ill. tompított fény között. A blende felemelt állapotban a tompított fényhez előírt világos-sötét határt hozza létre. Leengedett állapotban pedig a távolsági fényt biztosítja.

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top