fbpx

Bemutatjuk a fejlett VARTA EFB technológiát

2019-10-04T09:25:52+02:002019. október 4.|Címkék: , , , , |

0

A VARTA® EFB (enhanced flooded battery) termékeket is kínál gépjárművekhez és haszonjárművekhez, melyek kimagasló megbízhatóságot és teljesítményt nyújtanak a hagyományos ólmos-savas akkumulátorokhoz képest. Akkumulátoraink megfelelnek ügyfeleink egyéni igényeinek és az európai gyáregységekben állítják elő őket, hogy megfeleljenek a legmagasabb minőségi követelményeknek.

Egy EFB VARTA® akkumulátor részletes kivágása

EFB-technológia személyautókhoz

Az EFB akkumulátorok támogatják a részleges töltöttségi állapotban működő alkalmazásokat, melyek nem igényelik az AGM akkumulátor által nyújtott mélyciklusú tulajdonságokat. Ezt a pozitív pólus felületéhez hozzáadott poláranyag béles teszi lehetővé. Ez segít stabilizálni a lemezek aktív anyagát, mely növeli a tartósságot.

Fontosabb előnyei:

 • A hagyományos akkumulátorok mélyciklusú teljesítményéhez képest a részleges töltöttségi állapotnak több mint kétszerese.
 • Támogatja a motor nagy számú beindítását és a motor hosszabb nyugalmi állapotát.
 • Fejlett töltésfelvétel a hagyományos nedves akkumulátorokhoz képest.
 • Olyan kivitelek állnak rendelkezésre, melyek javítják a termikus stabilitást a motortérben és a meleg éghajlaton.
 • Ideális az energia-visszanyerő fékrendszer technológiával nem rendelkező start-stop járművekhez és a szokásosnál nagyobb energiaigényű járművek esetén, legyen az akár a keményebb vezetési igénybevétel vagy a különféle tartozékok és telepített berendezések révén.
 • Emellett EFB termékek PowerFrame® rácstechnológiával készülnek a nagy indítóerő és a megbízható teljesítmény érdekében.

EFB-technológia haszonjárművekhez

Az egyedülálló VARTA® Promotive EFB akkumulátort kifejezetten a nagy teljesítményű haszongépjárművekhez fejlesztették ki, és a legkorszerűbb a savrétegződés, illetve a rázkódásállás terén. Ez az egyetlen keverőelemekből álló termék a piacon a Clarios, korábbi nevén Johnson Controls Power Solutions kizárólagos fejlesztése és szabadalma jóvoltából. Az EFB technológia megbízható teljesítményt biztosít valamennyi igényes alkalmazás számára és ideális az „end-of-frame” felszereléshez.

Fontosabb előnyei:

  Az egyedülálló belső keverőelem csökkenti a savrétegződést, és optimális megoldás minden mélykisülési alkalmazásnál. Ez egy mechanikus rendszer, mely a jármű tehetetlenségi erejét használja a nedves akkumulátorokban lévő sav keveréséhez.

 • Kiváló belső rögzítés a kategóriájában legjobb forró olvadékkal: a nagyon magas rázkódásállás és tökéletes a „end-of-frame” felszerelés gondoskodik arról, hogy a termék legjobb teljesítményt nyújtsa.
  Az egyedülálló labirintusfedél kialakítás 100%-osan kiömlés biztos, így nagyon alacsony vízfogyasztású.
  • A magas ciklikus képességet a

PowerFrame®

   technológia használata, a fejlett pozitív paszta és a rács és massza összetapadása garantálja. A pozitív lemez felületéhez adott poláranyag erősítőháló fenntarthatóan javítja a ciklikus teljesítményt.

 • Minimálisra csökkenti a garanciális költségeket.

Az EFB-technológia jellemzői

Az erősítőháló egy kiegészítő poliészter elem, amely a lemez és a válaszfal között helyezkedik el. Az erősítőháló az aktív anyagot a helyén tartja a lemez belsejében, segítségével pedig a massza eróziója elkerülhető. Az eredmény: jobb mélyciklusú ellenállás és kiváló töltésfelvétel.

A ragasztott poláranyag segít, hogy a lemezek mindvégig a megfelelő helyen, egyszersmind megfelelő állapotban maradjanak.

Savkeringetés (keverőelem)

A savkeringető segítségével elkerülhető a sav rétegződése. Olyan konstrukciós elem, amely a jármű természetes mozgását használja fel arra, hogy az akkumulátorban lévő savat állandó keringésben tartsa. A savsűrűség homogén szinteken marad, ezzel is javítva a töltésfelvételt, ugyanakkor pedig meghosszabbítva az akkumulátor teljes élettartamát.

Bővebben az EFB-technológiáról

VARTA® EFB kiterjesztett technológia kamionokhoz

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top