fbpx

Eredeti vagy hamis?

2019-07-08T10:54:39+02:002019. július 4.|Címkék: , , , , , , , , |

0

A márkás termékekkel gyakran előfordul hogy hamisítják őket.Az elmúlt időszakban az NGK szakemeberi visszajelzést kaptak hogy felbukkantak a CR9EIX gyertya másolatai.
A hamis termékek központi elektródája nikkelből készül, mely nem bírja azt a terhelést amit az eredeti és így kárt okozhat a motorban. 

 

A hamis termékekkel komoly gondot okoznak az európai gazdaságnak.A hamis gyújtógyertya konkrét kárt okozhat a motorban, mivel a gyenge alapanyagok leválhatnak a gyertya testről és az égéstérbe kerülve fizikai sérülést okozhatnak.

Mi a különbség az eredeti és a másolat közt ?

Az eredeti NGK CR9EIX gyertya központi elektródája irídium-ból készül, ezáltal az extrém körülményeket is kiválóan bírja.A hamisítvány termékek közép elektródája nikkelből készül ami sokkal gyengébb mint az irídium.

 

Mit tegyen ha nem biztos a gyertya eredetiségében?

Az alábbi 5 lépésben mindent kizáróan leellenőrizheti a származást.

1. A márka

Amennyiben a gyertya feliratai homályosak vagy elmosódottak és nem úgy néz ki mint a baloldali képen akkor élhet a gyanúval hogy egy hamisított termékkel áll szemben.

2. A záróperem

Közelről megvizsgálva a porcelán rész alatti peremet, a hamis termékeken jól látszik a megmunkálási minta, míg az eredeti terméken ez a felület sima.

3. Hatlapfej

Következő lépésben a hátlapba beütött számsort kell megvizsgálni.Ha a karakterek nem egyformák és nem szabályos a beütés akkor másolat gyertyát tartunk a kezünkben.

4. Megmunkálási felület

A hátlap alatti gyűrűn található megmunkálási nyom arról árulkodik hogy e termék nem eredeti.

5. Az elektróda

Utolsó  lépcsőben magát az elektródát kell megvizsgálnunk.Amennyiben az alakja és a színe eltér a bal oldalon láthatótól akkor a gyertya elektródája nem irídiumból készült.

Elkerülheti ezt a veszélyforrást ha az Inter Cars kínálatából választ NGK gyújtógyertyát.

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top