fbpx

Csillapítsd a rezgést a Dayco-val

2019-07-08T17:29:35+02:002019. július 8.|Címkék: , , |

0

Manapság az új generációs motorokban az égési folyamat hatására jelentős mennyiségű forgásirányú rezgés keletkezik. Annak érdekében, hogy megóvják a motor létfontosságú alkatrészeit ezektől a rezgésektől és igénybevételektől, egyre szélesebb körben alkalmazzák a főtengelyre szerelt, rezgéscsillapítóval ellátott szíjtárcsákat.

Egy ilyen rendszer a FEAD (kisegítő berendezések szíjhajtása) is, melyben a csillapítóval ellátott szíjtárcsa elnyeli a rezgéseket és ennek köszönhetően maximalizálja a rendszer teljesítményét, illetve biztosítja a hosszú élettartamot.

FŐBB JELLEMZŐK

A rezgéscsillapítós szíjtárcsa megnöveli a kisegítő hajtáslánc összes berendezésének teljesítményét.
Főbb hatásai a következők:

  • Megóvja a főtengelyt a káros igénybevételek hatásától
  • Csökkenti a szíj kopását és megakadályozza a túlzott terhelések továbbítását a feszítőre és a rendszer egyéb berendezéseire
  • A motorzaj csökkentésével hozzájárul az utazók komfortérzetének növekedéséhez
  • Csökkenti a zaj okozta rezgések erejét, javítva az utasok kényelmét

SZIMPLA

Ez a típus készülhet kiegészítő szíjtárcsával (Poly-V) egybeépítve vagy anélkül is. Amennyiben nincs egybeépítve a szíjtárcsával, úgy közvetett rezgéscsillapítóként ismert.

Mikor és miért használják?

A legtöbb szabványos zajcsillapítási elvárásnak megfelelő alkalmazás esetében.

DUPLA

Két különálló gumielem csatlakozik a csillapító fém alkatrészeihez, amelyek rendszerint különböző merevségűek, így a rezgések a különböző frekvenciát semlegesítik.

Mikor és miért használják?

Nagy teljesítményű és nagy rezonanciájú alkalmazásokban (főként dízel motorokban).

SZÉTKAPCSOLÓDÓ

Több fém alkatrész gumigyűrűkkel egybeépítve. A hajtáslánc rezgéscsillapítását az acélrugók biztosítják a gumi alkatrészek helyett.

Mikor és miért használják?

Az új generációs nagy teljesítményű motorokban, ahol hozzájárul a hajtáslánc egyenletesebb teljesítményéhez és biztosítja a hosszú élettartamot. Alkalmazható indító-generátor egységekhez is.

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top