fbpx

Valóban szükség van a pollenszűrőre?

2019-06-05T17:59:43+02:002019. június 11.|Címkék: , |

0

Nagyon sok sofőr lekicsinyíti a pollenszűrő fontosságát és nem érti, hogy miért szükséges azt rendszeresen cserélni. Vajon igazuk van? Az a levegő, amelyet az utastérben a sofőr és az utasok belélegeznek előzetes tisztítást igényel? Érdemes a pollenszűrőt rendszeresen cserélni? Tekintsük meg azokat az érveket, melyeket a pollenszűrő cseréjét elhanyagoló személyekkel folytatott beszélgetés során felhasználhatunk.

  1. ÉRV: A szennyezett levegő valóban veszélyezteti az egészséget és az életet

A pollenszűrő az egyetlen dolog, amely megakadályozza, hogy a jármű sofőrje és az utasok a levegőben található szennyeződéseket belélegezzék. Az ilyen szennyeződések mérete mindössze néhány mikrométer. Összehasonlításképpen egy emberi hajszáltól kb. hétszer kisebb átmérőjűek. Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség hivatalos adatai szerint a szennyezett levegő csak Európában évente több mint 460 000 ember korai halálához járul hozzá. Mi okozza ezeket a haláleseteket? A légútba kerülő szennyeződések által kiváltott betegségek, mint például: asztma, krónikus tüdőbetegség, vagy érrendszeri problémák.

  1. ÉRV: A pollenszűrő jelentős mértékben befolyásolja az utazási kényelmet és biztonságot

A szennyezett levegő belélegzése utazás közben nemcsak az esetleges jövőbeli szövődmények miatt veszélyes. Fellépnek azonnal érezhető hatások is, mint például: alacsonyabb koncentrációs képesség, fáradtság, szemirritáció vagy köhögés. A kényelemérzet csökkentésén túl a fentiek mindegyike veszélyeztetheti az utazási biztonságot is. Egyszerű példa: Tüsszentéskor önkéntelenül becsukjuk a szemünket egy pillanatra. Egy 80 km/h sebességgel haladó autó sofőrje tüsszentés közben 25 métert tesz meg becsukott szemmel. Minden tüsszentés esetleges balesetveszélyt jelent, mely a csökkentett koncentrációs képesség miatt tovább fokozódik.

  1. ÉRV: Az aktívszenes szűrő képes felfogni a kellemetlen szagokat

Napjainkban a legtöbb modern gépjárműhöz megvásárolható hagyományos, vagy egy belső aktívszenes réteggel ellátott szűrő. Az aktívszenes szűrők drágábbak, de érdemes ezeket megvásárolni, mivel az aktívszén képes felfogni a kellemetlen szagokat és a szervezetre káros gázokat, mint például az ózont, kén-dioxidot, valamint nitrogén-oxidot. Az aktívszén tulajdonságai az adszorbciós képességből (részecskék bevonzása) erednek, melyek mind az autóiparban, mind a gyógyszeriparban felhasználásra kerülnek.

  1. ÉRV: A pollenszűrők minimalizálják az allergiás reakciókat

Az Egészségügyi Világszervezet szerint az allergiás reakciók a harmadik helyen vannak a világon leggyakrabban előforduló krónikus betegségek listáján. Az allergiás panaszok több millió személy utazását keserítik meg, és ez a szám évről évre csak nő. 2016 óta mindegyik FILTRON pollenszűrő (függetlenül attól, hogy hagyományos, vagy aktívszenes szűrőről van szó) rendelkezik egy különleges BIOKNIGHT antibakteriális rendszerrel, mely segíti az allergiás reakciók leküzdését. A BIOKNIGHT megakadályozza továbbá a penész és a gomba kialakulását.

  1. ÉRV: Az elhasznált pollenszűrő fokozott ablakpárásodáshoz vezet

A nem, vagy csak gyengén szűrt levegő a jármű ablakainak belső párásodásához vezethet. Ez arra utal, hogy a pollenszűrő által felfogott szennyeződéseken nedvesség rakódott le. Ebben az esetben szűrőcserére van szükség.  A FILTRON márka szakértői 15 000 km-ként ajánlják a szűrőcserét, vagy évente legalább egyszer, intenzív igénybevétel esetén pedig évente kétszer.

MI KÜLÖNBÖZTETI MEG A FILTRON POLLENSZŰRŐKET?

Hatékony szűrőközegek
A FILTRON pollenszűrőkben kiváló minőségű szűrőközegeket alkalmazunk, melyek elektrosztatikus tulajdonsággal rendelkeznek, így még a mikroszkopikus méretű káros részecskéket (az emberi hajszálnál több tucatszor kisebb átmérőjű) is képesek felfogni.

Innovatív antibakteriális védelem
Mindegyik FILTRON pollenszűrőben alkalmazásra került a BIOKNIGHT antibakteriális rendszer, mely hatékonyan eltávolítja az egészségre káros baktériumokat és allergéneket a szűrt levegőből. Ennek a rendszernek az alapját egy a szűrőközegre felhelyezett szagtalan, nem toxikus és emberi szemmel nem látható réteg képezi.

Beszerelési útmutató a dobozban + VIDEÓ útmutató kiválasztott szűrőkhöz
A FILTRON pollenszűrőkhöz pontos, képekkel illusztrált beszerelési útmutatót mellékelünk, melyek segítséget nyújtanak a szűrőcserénél. A filtron.eu weblapon, valamint a YouTube-on a THE MECHANICS by FILTRON csatornán tekinthető meg több tíz VIDEÓ útmutató a kivételesen nehezen beszerelhető szűrőkhöz.

Megfelelően kiválasztott aktívszén mennyiség
Az aktívszenes pollenszűrők az állandó részecskéken túl felfogják a káros gázokat és az illatokat is. Az adott szűrő esetében alkalmazott szénmennyiség úgy kerül meghatározásra, hogy a szűrő hosszan és hatékonyan tisztítsa a levegőben megtalálható káros illékony szerves vegyületeket.

Közép- és Kelet-Európában a FILTRON szűrőmárkát választják leggyakrabban.
Szűrőink magas minőségét több százezer európai autószerelő többéves bizalma igazolja. A FILTRON minden típusú szűrőt gyárt az autóipar számára, valamint gépekbe, nehézgépekbe és speciális berendezésekbe.

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top