fbpx

VIP Bronz utazás- Rafting túrán jártunk

2019-05-24T12:43:52+02:002019. május 23.|Címkék: , , , |

0

A 2019-es évben ismét kedveskedni kívánunk az Inter Cars ügyfelei számára a VIP utazásaink lehetőségével, mellyel az elmúlt években is sikerült megörvendeztetni őket. Az idei utazások sorában az első utunk a csodálatos Ičići-be vezetett mely egy a Horvát tengerparton található festői város.

Utazásunk kezdetét is vette május hónap 3. napján a reggeli órákban. Ezt, a kisebb túrának nevezhető utazásunkat nagyban megkönnyítette egy remek autóbusz is, melyen kényelmesen elhelyezkedhettünk. A hozzávetőleg 7 órás autóbuszút szinte elröppent tekintve, hogy egy remek csapattal volt szerencsénk utazni az ügyfeleink személyében. Remek beszélgetések zajlottak egy-egy szendvics és némi frissítő társaságában a buszon és kijelenthető, hogy igen gyorsan meg is találták a hangot egymással az együtt utazók. Az utazás zökkenőmentességét a késő délutáni órákban az elénk táruló látvány koronázta meg mikor is megpillanthattuk a tengert és az uticélunkat Ičići-t a hegyekből letekintve merre az utunk vezetett. A koraesti órákban megérkezve a szállodába ismét csodálatos látványban lehetett részünk, hiszen egy gyakorlatilag új és kiváló elhelyezkedéssel bíró hotel gondoskodott az elszállásolásunkról közvetlenül Ičići tengerpartján. Első este az érkezést és a vacsorát követően, mely gyakorlatilag egy „terülj-terülj asztalkámmal” ért fel a szálloda bárjában összegyűltek a vendégeink, hogy megbeszélésre kerüljenek a választható programok az elkövetkező napokra. Ezt követően a csapat folytatta az ismerkedést némi nektár fogyasztása és rengeteg nevetés társaságában a körpanorámás bárban, melynél az egyik oldalon a csodás tenger látványa tárult elénk, míg az ellenkező oldalon kitekintve a robosztus és tekintélyt parancsoló hegyek vonulatában lehetett gyönyörködni.


Szombat reggel sajnos egy kicsit borongósabb napra ébredtünk, de az előző esti vacsorával vetekedő reggeli elfogyasztása után újult erővel vágott bele a napba az alakulat. Két lehetőség is volt a programok tekintetében, melyek közül igen nehéz volt választani, hiszen jobbnál jobbak voltak, és ha tehette volna az ember akkor osztódott volna, hogy mindkettőt megtapasztalhassa. Végül sikerült mindenkinek dűlőre jutnia magával, hogy melyik a hozzá közelebb álló kirándulás. A csapat egyik fele a szlovéniai Posztojnába vezető út mellett döntött, mely alkalommal megtekinthető volt egy csodálatos sziklába épített várkastély, továbbá egy geológiai szempontból leírhatatlan és szemet gyönyörködtető tulajdonságokkal rendelkező barlangtúrán is részt vehettek ügyfeleink. A vissza utazást megelőzvén az Inter Cars megvendégelte az kirándulás résztvevőit egy helyi finomságokkal tarkított ebéddel.

A vendégek másik fele a második lehetőség mellett döntött a programok közül, ami egy feledhetetlen rafting túra volt egy kisebb autóbuszút után a Kupa folyón. De mielőtt belevágtak volna a vad vizek habjaiba tisztességesen, kellő szakértelemmel és felszereléssel felkészítették a kalandvágyókat a túrára, mely hozzávetőleg 3 óra evezést és némi pihenőt jelentett, mikor csak sodródtak a csónakok a nyugodtabb szakaszokon, ezekben a kis időszakokban lehetett elveszni a környezetben, ahol az erdő és mögöttük húzódó hegyvonulatok vették körbe a vízen utazókat. A zuhogókkal való viaskodás végeztével fáradtan, de nem megtörve volt lehetőség az Inter Cars közreműködése végett, a helyi konyhát megismerve elfogyasztani egy fantasztikus ebédet.

Miután mindkét túráról visszaérkeztek ügyfeleink a szálláshelyünkre az ismét borongósabbra forduló időjárás miatt szeretnünk volna kedveskedni egy kis vacsora utáni esti hajókirándulással, mely egy partmenti végig csordogálást jelentett, ahol is Opatija csodálatos fényei kápráztatták a szemünket, és ha ez nem lett volna elégséges a távolban a látványt még a rijekai fények is megkoronázták. Ez a kis hajóút pihenés, beszélgetés és természetesen rengeteg nevetés jegyében telt és így vált koronájává a szombati napnak.

A következő napon újabb lehetőség nyílt egy kis utazásra és meglátogatni a környező városokat, illetve a helyi látványosságokat. Emellett csatlakozott egy végtelenül tapasztalt, nagy tudással rendelkező helyi, de magyarul kiválóan beszélő idegenvezető, Gergő bácsi személyében. A maga 85 életévével oly dinamikusan haladva prezentálta a látnivalókkal kapcsolatos információkat, hogy nagyon sok fiatal megirigyelhetné. Eme kiránduláson 3 várost sikerült meglátogatni melyek Rijeka, Opatija és Lovran voltak. Ez utóbbi város Gergő bácsi otthonául is szolgál, érezhetően minden szegletét ismeri és minden egyes fűszálát imádja is. Utazásunk alatt szerencsénkre az időjárás is kedvezett a városlátogatáshoz. Gyönyörűen sütött a nap a tiszta tengerparti és a friss hegyi levegő egyvelege gyakorlatilag élettel töltötte meg az embereket. Az érdekességek megtekintését követően, mely alatt meg sikerült tudni, hogy milyen sok magyar vonatkozása van a régió hírességeinek és látnivalóinak. A kora délutáni órákban szabad program keretein belül a bazársoron lehetőség adódott egy kis aprósággal megörvendeztetni az otthoniakat. A visszaindulás alkalmával a vendégeink egy része amellett döntött, hogy a tengerparton sétálva jutnak vissza a szállodába ezzel is kiélvezve a lehetőséget, ami adódott. A kora esti órákban sort kerítve a már-már megszokottnak nevezhető fenséges vacsora elfogyasztása után, az érkezés estéjének mintájára ismét a gyönyörű kilátással rendelkező szálloda bárjában összegyűlt a csapat és hosszú órákig tartó történet meséléssel és vidámsággal zárta eme látogatást.

Elérkezve a hazaindulás napjához mindannyiunkban dolgozott az érzés, hogy nem szeretnénk még elindulni haza, persze nem azért, mert ne imádnánk a mi kis hazánkat, de el kell ismerni, hogy a mesés Ičići-ben eltölteni néhány napot vajmi kevés, hiszen olyan festői hogy nagyon nehéz szavakba önteni és nem véletlenül, de méltán hasonlítják a Francia Riviérához, amivel teljes mértékben egyetértek…

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top