fbpx

Portfólióbővítés Lemförder karosszériákkal és kormányművekkel

2019-05-24T14:48:41+02:002019. május 24.|Címkék: , , |

1

A karosszéria és a kormánymű biztonságkritikus alkatrészek. Ezért elengedhetetlen ezek rendszeres, átfogó vizsgálata. A számtalan különböző karosszériatípus nem könnyíti meg a műhelyek feladatát.

Csupán az elmúlt néhány hét leforgása alatt, a Lemförder karosszéria- és kormányműpalettája további 60 lengőkarral bővült a jelenleg elérhető prémium márkákhoz – a Range Roverhez, a Land Rover Discoveryhez, a Jaguar XF-hez, XJ-hez, F-hez és S-típushoz.

2018 végére, a termékpaletta további 120 eredeti Lemförder alkatrésszel bővül, többek között a Tesla Model X-hez, a BMW 35-Up platformhoz, a Citroën Jumperhez és az Alfa Romeo Giuliához. A Lemförder termékek mellett, a karosszériákra és kormányművekre vonatkozó személyi képzések és technikai információk is rendkívül nagy érdeklődésnek örvendhetnek a ZF Aftermarketnál.

Az olyan független felfüggesztések, mint egy többlengőkaros hátsó felfüggesztés, számtalan különböző alkatrészből állnak össze. Minden egyes karosszéria- alkatrész, legyen szó felső vagy alsó lengőkarról, illetve stabilizátorrúdról, precíz feladattal rendelkezik a karosszérián belül. Mindazonáltal, ezen összetett berendezések és konstrukciók javítása sokkal nagyobb feladattá vált. Világos ismeretekkel kell rendelkezni a modern kormányművek és felfüggesztések működéséről, illetve az egyes különálló alkatrészek egymás közötti kapcsolatáról, hogy a potenciális sérülés megfelelően felismerhető és korrigálható legyen.

A rendszeres karosszériaellenőrzés elengedhetetlen

Elsőként, érdemes gyakran külsőleg szemügyre venni az alkatrészeket. A rezgéscsillapítók és lengéscsillapítók cseréje esetén, a hozzájuk tartozó rögzítőcsavarokat, illetve kompressziós ütközőket és kiegészítő csavarokat is ki kell cserélni a készletben található cserealkatrészekre. A karosszéria-alkatrészek mindig kopó alkatrészek – a karosszéria általános állapotától függetlenül.

A külső megtekintést követően, tesztvezetésnek kell következnie. A szokatlan vezetési élmény és a zajok általában hibás karosszériaelemekre utalnak, például a keresztirányú kormányösszekötőre vagy a stabilizáló rúdra. A gömbcsuklók, például, gyorsabban kopnak nagyobb járműtömeg mellett. A kátyúkba futáskor és a járdaszegélyre hajtáskor a csuklókra és a csatolórudakra ható ütközőerő ugyancsak nyomot tud hagyni. Ez negatív hatással lehet a tengelyszimmetrikára, így a jármű kiegyenlítetlen vezérlését idézheti elő. Továbbá, a hibás összetevők más alkatrészek kopását is megnövelhetik, például a gumiabroncsokét, amely a vezetési biztonság és a kényelem jelentős romlásához vezethet.

A gumirugók, gumiharangok és rögzítőgyűrűk ellenőrzése

A szerelőknek azt is érdemes ellenőrizniük, hogy a karosszéria kardáncsuklóinak gumirugói mennyire koptak el, sérültek meg, vagy szivárognak-e. Ha kosz kerül a csuklóba, az elpusztíthatja a belső körkörös műanyagréteget, illetve károsíthatja a rögzítőgömböt és a csuklót is. Ennek eredményeképp, a csukló nem fog a követelményeknek megfelelően rögzülni. Ugyancsak ez a helyzet, ha a kipattogzó korróziónak már látható nyomai vannak a gumirugók rugóbilincs-gyűrűin.

A kormányművel kapcsolatban, különös figyelmet kell szentelni a kormányösszekötő rúdra: a gumigyűrűk mellett a gumiharmónikát is érdemes megvizsgálni. A csuklók szétszereléséhez különleges préselő eszközökre lesz szükség. Néhány jármű esetén, további finomhangoláshoz szükséges szerszámok kellhetnek a szereléshez, hogy elkerülhető legyen a csavarodás.

Néhány karosszériatípusnál, például a McPherson tengelyeknél vagy a VAG többlengőkaros hátsó felfüggesztéseknél, speciális imbuszkulcsok kellhetnek a csuklóbetétek vagy a nyomókészletek mellé. A hibás karosszéria- és kormányműelemek elképesztően nagy hatással vannak a jármű vezethetőségére és az utasok biztonságára. A műhelyeknek érdemes alaposan tájékoztatni az ügyfeleket erről. A Lemförder karosszériák és kormánymű elemekkel a műhelyek tökéletesen készen állhatnak bármilyen feladatra. A ZF Aftermarket nem csupán eredeti gyártói minőségű széles termékpalettát kínál, hanem ezzel megegyező minőségű szolgáltatásokat is nyújt. Gyakorlati képzéseinkkel, technikai információinkkal és műhelyterveinkkel, a műhelyek részletes bepillantást nyerhetnek a termékek és rendszerek működésébe, így megalapozva a professzionális javítás és céldiagnosztika alapjait.

Az új Lemförder reklámkampány

A Lemförder márka már több mint 70 éve egyet jelent a legmagasabb minőségi szabványokkal a vezérmű és a karosszéria tekintetében. A márka a németországi Bréma közeli Lemförde városából származik – az alkatrészeket még napjainkban is itt fejlesztik és gyártják le. A vállalat új személyautókra és tehergépjárművekre vonatkozó reklámkampánya nem csupán az alapító úttörő természetére koncentrál, hanem a Lemförder csapatának innovatív erősségére és tökéletességre törekvésére is jelentős hangsúlyt fektet. Ezek révén garantálható a világszínvonalú eredeti gyártói minőség, illetve a Lemförder karosszériáit és kormányműveit jellemző precizitás.

 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top