fbpx

Kamion-Doktor Bt. – Rugalmasnak kell lennünk, mert mindenki dolgozni szeretne

2020-08-05T08:37:53+02:002020. augusztus 5.|

0

A győri Kamiondoki haszongépjármű-szerviz volt az első tagja a magyar QS-Truck szervizhálózatnak, és azóta is jól érzik magukat az Inter Cars kötelékében. A tulajdonosok nagyon közvetlenek, a szerelők elhivatottak és profik, mindenki azon dolgozik, hogy a fuvarozók minél előbb visszakapják a munkaeszközt, hiszen a térség gazdasági „pörgése” nem engedi meg a hosszabb kiesést. Fatér Balázs és Paku Ernő szervizvezetőkkel beszélgettem.

Hogy alakult a Kamion-Doki Bt.?

2009 nyarán alapítottuk a céget, valójában egy baráti beszélgetésből indult az egész. A szakértelmet és a tőkét összeraktuk, egy két beállásos műhelyt vettünk ki. Az Ernő egy kollégával, Füredi Tamással kezdett el dolgozni, Tamás azóta is a csapatunkban van. Így indultunk hárman.

Fatér Balázs: Pontosabban úgy hárman, hogy nekem közben volt egy főállásom is, mellette segítettem a szerviz tevékenységeit. Habár autószerelő a végzettségem, a szakmában nem sokat dolgoztam, elsősorban a szerviz ügyvitelét, az alkatrészrendelést, a számlázást és a munkafelvételt intézem. 5 éve vagyok itt főállásban, a megnövekedett forgalom teljes embert kívánt, és Ernő is unszolt, hogy szükség van rám. Nagyon örülök, hogy megtettem ezt a lépést.

És most hányan vagytok a szervizben?

Hat szerelő van, hárman vagyunk az irodában, és egy nagyobb műhelyt kell már bérelnünk, immár 6 beálláson dolgozunk. Az évek folyamán rájöttünk: nem az számít, hogy hányan vagyunk. Voltunk 11-en is, de a jelenlegi szerelőink legalább annyit termelnek, mint amikor majd’ kétszer annyian voltak. A szerelők szaktudása, minősége és hozzáállása sokat lendített a cégen, minden rajtuk múlik. Ez egy családias, baráti viszony, mi próbálunk a kezük alá dolgozni és a kialakult légkört fenntartani. Együtt kávézunk, beszélgetünk, megállunk pihenni.

Mióta vagytok Q-Service?

Mi voltunk az elsők, 2016. nyarán. Akkor kezdtek a haszongépjármű szervizekkel foglalkozni.

Mi volt a célotok, koncepciótok?

Fatér Balázs: Azt tudni kell, hogy először nem volt vele koncepciónk. A győri Inter Cars kirendeltség vezetője volt kollégám, már a kezdetektől vásároltunk onnan. A forgalmunk megvolt, jó kapcsolat alakult ki és a csatlakozással nem volt veszteni valónk. Tartozunk egy hálózathoz, többen is segített az ország több pontján a hálózat tagjai közül, a Q-Service bónuszból tudunk fejleszteni, az Inter Cars segít és nem zárkózik el az új dolgoktól.

Tanulókat foglalkoztattok? Szeretnétek még bővülni?

Szoktunk, kisebb-nagyobb sikerrel. Volt olyan, hogy egy tanuló itt maradt nálunk, mi is meg voltunk vele elégedve, tavaly 3 tanulónk volt, idén 1 jutott hozzánk. Most is gondolkodunk bővítésben, mert annyi munka van, hogy reggeltől estig dolgozunk. A gazdasági helyzet megköveteli, hogy gyorsan kiszolgáljuk ügyfeleinket, szerintünk azok a szervizek maradnak fenn, ahol nem 8 órát dolgoznak, hanem többet. Sokszor vállalunk hétvégi munkát, nem eshet ki a szerszám a kezünkből, nem mondhatjuk, hogy lejárt a műszakunk, nem tudod kivinni holnap reggel a betont vagy a téglát. Mi örülünk neki, hogy ennyit fejlődött a gazdaság, amikor megnyitottunk volt olyan időszak, hogy egész nap vártunk, hogy beessen egy ügyfél és dolgozhassunk. Most előre gondolkodhatunk, és a bővülési lehetőségeket kell számba vennünk. Mind létszámban, mind eszközben szeretnénk fejlődni, hogy gyorsan és teljeskörűen tudjunk szolgáltatni.

Fatér Balázs: Ernő szokta mondani, hogy lassan már úgy kell szerelnünk, hogy a kamionra spaniferezzük a szerelőt és fuvar közben javítja meg a kamiont és végzi el a karbantartást. J

Hogy látjátok a piaci helyzetet?

Már 11 éve a piacon vagyunk, látjuk a fejlődést. Ma sokkal kiszámíthatóbb az ügyvitel, az ügyfelek időben tudnak fizetni, tudjuk, hogy az elvégzett munka után megkapjuk az ellentételezést. Javultak a bérek, nőtt a fogyasztás, az ügyfeleinknek is több a munkája, és ez a pozitív spirál jelenleg kedvez nekünk is.

Miért hozzák ide a kamionokat az ügyfelek?

Rugalmasok vagyunk, szakmunkát csinálunk és első sorban emberek vagyunk. Mindenkivel jó viszonyt ápolunk és korrektek vagyunk, ügyfeleink is korrektek velünk, baráti viszony alakul ki köztünk.

Őri Péter

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top