fbpx

K&N Levegőszűrők

2022-05-03T16:13:13+02:002022. május 3.|Címkék: , |

0

A K&N® már több mint 50 éve vezető szerepet tölt be az autóiparban a szűrők és a technológia terén – olyan termékeket kínálva, amelyek növelik a teljesítményt, a védelmet és a hosszú élettartamot több ezer járműalkalmazásban világszerte.

 

A K&N történelme

Az 1960-as évek elején két motorversenyző, Ken Johnson és Norm McDonald (K&N) új, úttörő ötletet dolgozott ki egy légszűrővel kapcsolatban, amely a poros, piszkos terepviszonyok között is jó teljesítményt nyújthat. Számos típusú szűrőanyaggal végzett kísérletezés után rájöttek, hogy az olajozott pamut kialakítás képes biztosítani, hogy a szűrő nagyon hatékonyan fogja fel a szennyeződéseket, mindemellett lehetővé teszi annak mosását és az újrafelhasználását is. Így született meg az eredeti K&N® High-Flow Air Filter™. Öt évtizeddel később a K&N® továbbra is az innovációt képviseli a szegmensben szűrési technológia terén, termékeivel kiemelkedő védelmet kínálva minden felhasználó számára világszerte, a top-fuel dragsterektől kezdve az ingázásra használt kisbuszokig.

Mi teszi a K&N-t a legjobbá a piacon?

Minden K&N termék szigorú tesztelésen megy keresztül, hogy biztosítva legyen a termékek megfelelősége a szigorú minőségi szabványoknak. A K&N termékeihez az utángyártott piac legszélesebb körű garanciáját biztosítja.

Lóerő és légáramlás tesztelés

A lóerővel és nyomatékkal kapcsolatos elvárások egy tényleges jármű próbapadon történő tesztelésén alapulnak, a K&N termék beszerelése előtt és után. A lóerő/nyomaték tesztelését Dyno Jet 248 és SuperFlow 880E próbapadokon végzik el, amelyek mérik a tényleges lóerőt (BHP) és a nyomatékot a hajtáslánctól energiát kapó kerék(ek)nél. A K&N minden légáramlás-tesztet SuperFlow Corporation SF-1020 áramlási padon végez.

K&N Levegőszűrők – mosható, újrafelhasználható, tartósságra tervezve

Az eldobható szűrőkkel ellentétben a K&N motorszűrőit úgy tervezték, hogy moshatók, újrafelhasználhatók és hosszú élettartamúak legyenek. A prémium légszűrő kialakítás több réteg szabadalmaztatott pamut gézanyagot használ, amely részecskemegkötő olajjal van bevonva, így magában tartja a szennyeződéseket, miközben akár 50%-kal több légáramlást tesz lehetővé, mint egy eldobható papírszűrő.

Fokozott lóerő

A K&N exkluzív dizájnja nagy felületet biztosít a fokozott légáramlás és porkapacitás érdekében, így segít megvédeni a motort a káros szubmikron részecskékkel szemben. A K&N légszűrőket ISO 5011 laboratóriumban tesztelik, hogy biztosítsák a kiváló szűrési hatékonyságot, a kiemelkedő motorvédelem biztosítása érdekében.

Mosható és újrafelhasználható

Az eldobható szűrőkkel ellentétben, amelyeket gyakran kell cserélni, a K&N® High-Flow Air Filters™ mosható, újrafelhasználható, és úgy tervezték, hogy akár a jármű élettartama alatt kitartson.

A teljesítmény növelése

A high-flow pamutanyagot úgy tervezték, hogy akár 50%-kal több légáramlást biztosítson, mint a hagyományos papírszűrők – a nagyobb légáramlás pedig megnövekedett lóerőt és nyomatékot eredményezhet. A K&N® légszűrőket SuperFlow áramlási padon tesztelik.

A motor védelme

A K&N legmodernebb szűrői több ezer mikroszkopikus pamutszálat tartalmaznak: a réteges, olajozott pamutanyag innovatív kialakítása segít felfogni a szennyeződéseket, és megvédi a motort a szennyeződésektől. Minden modellt ISO 5011 laboratóriumban tesztelnek, hogy biztosítsák a kiváló szűrési hatékonyságot a kiemelkedő motorvédelem érdekében.

Könnyen telepíthető

A K&N légszűrők tervezésüknek köszönhetően könnyedén illeszkednek a gyári egység helyére. Általában kevesebb, mint öt perc alatt telepíthető – szerszámok nélkül.

Kevesebb hulladék

Évente több mint 100 millió eldobható légszűrő és annak csomagolási hulladéka kerül a szeméttelepekre. A mosható, újrafelhasználható termékek választásával csökkenthetjük a felesleges hulladék mennyiségét.

A K&N levegőszűrők legfontosabb tulajdonságai

  • Mosható, újrafelhasználható, és úgy tervezték, hogy akár a jármű élettartama alatt kitartson
  • Nagy légáramlást és kivételes szűrést biztosít
  • A lóerő növelésére tervezve
  • Kialakításának köszönhetően könnyen illeszkedik a gyári helyére
  • Normál országúti használat mellett csak 80 000 kilométerként kell tisztítani
  • Nem érvényteleníti a jármű garanciáját

 

 

K&N cikksorozatunk következő részében a performance szívórendszerek kerülnek bemutatásra.

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top