fbpx

Hibrid raliautót tervezett a Mitsubishi

2022-01-11T16:59:51+01:002022. január 12.|Címkék: , , |

0

A Mitsubishi Vision Ralliart tanulmánnyal fontos hagyományokat kelt ismét életre az autógyártó. Az új versenyautó-koncepció alapját az új Outlander adja – természetesen konnektoros hibrid hajtással.

 

Több évtizedes motorsport-tapasztalat birtokában van a Mitsubishi Motors versenyprogramja, a Ralliart. Ezt kár volna veszni hagyni, függetlenül attól, hogy lesz-e még gyári ralicsapata a márkának vagy sem.

A jelek szerint ezt a Mitsubishi is így gondolja, mert most bemutatták (illetve a Tokiói Autószalonon fogják bemutatni) a Vision Ralliart Concept tanulmányautót, amely a megszokott formátumot új technikával kombinálja.

Hibrid raliautót tervezett a Mitsubishi 1

 

Az új generációs Mitsubishi Outlander crossoverből kialakított koncepciójármű hajtásláncának pontos részleteiről nincsenek információk, de a szűkszavú tájékoztatásból kiderül, hogy részben vagy teljesen elektromos rendszerről van szó – praktikusan alighanem azt a plug-in hibrid hajtást fejlesztették tovább, ami a frissen bemutatott szériamodellben is dolgozik. Ennek részleteiről csak annyit mondanak, hogy erősebb villanymotort és nagyobb kapacitású akkumulátort építettek be, az összkerékhajtás vezérlését pedig tökéletesítették.

Hibrid raliautót tervezett a Mitsubishi 2

 

Hogy nehogy tényleges versenyautónak nézzük a tanulmányt, arról a 22 colos keréktárcsák gondoskodnak; ezek öblében hatdugattyús féknyergek emésztik fel a mozgási energiát – feltételezzük, hogy emellett nagy hatásfokú regeneratív fékrendszerrel is rendelkezik a jármű.

Ami a megjelenést illeti, széles első és hátsó kerékívek, zárható hűtőmaszk és impozáns hátsó diffúzor teremt harcias kiállást.

 

Hibrid raliautót tervezett a Mitsubishi 3

 

A gyári tájékoztatás szerint az autó megmarad tanulmánynak, ám az ügyfelektől kapott visszajelzéseket hasznosítani fogják a szériagyártásban.

Forrás: Mitsubishi

 

 

Forrás:
Svékus Gergő: Hibrid raliautót tervezett a Mitsubishi
https://www.vezess.hu/hirek/2022/01/11/mitsubishi-vision-ralliart-concept/
Letöltve: 2022.01.11. 16:50

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top