GiroDisc – verseny fékek és technológia

A 2003-ban, a kaliforniai Costa Mesa-ban alapított Girodisc kiemelkedő minőségű fékalkatrészeket tervez: szakterülete a kétrészes, közvetlenül alkalmazható féktárcsák gyártása.

A Girodisc termékek tervezése során az elsődleges cél a féktárcsa szellőzésének és hűtési képességének növelése, az eredeti méretek megtartása mellett. A másodlagos cél a jármű rugózatlan- és össztömegének csökkentése. Ez a kétrészes korongkonstrukcióval kerül megvalósításra. Harmadszor, a Girodisc féktárcsák teljesen úszó kivitelűek, ami az autó vezetője számára jobb pedálérzetet és modulálhatóságot biztosít. A Girodisc féktárcsák ezen három „összetevője” nagyobb önbizalmat és alacsonyabb köridőket eredményez.

A féktárcsa öntöttvasból készül, ugyanazzal a specifikációval és anyagból, amelyet a hivatásos versenyszervezetek használnak. Futamokon tesztelt kialakításának köszönhetően – centrifugális szivattyúként működve – a hűtésre szolgáló levegőt a korongon kényszeríti át. Az úszóágyazású rögzítő rendszer– a Girodisc saját specifikációi szerint gyártott – nagy szilárdságú acél-ötvözet meghajtócsapokkal rendelkezik és a korrózióvédelem érdekében kadmium borítást kap. Ez a kialakítás csökkenti a fékezés során létrejövő terhelést, miközben az axiális és a radiális úsztatás a kalap és a tárcsa között megmarad. A csapokat 12-es csavarok rögzítik edzett alátétekkel.

 

 

 

Annak érdekében, hogy a féktárcsa ne keltsen zajt hideg állapotban, a csapok zajcsökkentő rugós kapcsokkal illeszkednek a tárcsához. Ez a megoldás lehetővé teszi a tárcsa hőtágulását, de kiküszöböli az egyébként keletkező hanghatásokat, illetve elősegíti, hogy a tárcsa középen maradhasson a fékbetétek között.

A Girodisc gyártó komolyan veszi a minőséget, álláspontja szerint ez az elérhető legjobb alapanyagok felhasználásánál kezdődik. A szigorú környezetvédelmi előírásoknak köszönhetően környezettudatos megfontolás is rejlik az alapanyagok amerikai beszállítóktól történő beszerzése mögött.

Forrás: https://www.girodisc.com/

 

2021.04.15.

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat