fbpx
Főoldal - Motor és tuning - 5 KÖTELEZŐ DARAB ŐSZI MOTOROZÁSHOZ

5 KÖTELEZŐ DARAB ŐSZI MOTOROZÁSHOZ

2020-11-02T11:07:13+01:002020. november 3.|Címkék: |

0

Beköszöntött az ősz. Hideg és esős, de … ez nem azt jelenti, hogy le kell mondania a motorozásról.

Nincs rossz idő, csak rosszul öltözött motorosok. Az alábbiakban néhány javaslatunkat találja, milyen felszerelésekkel tudja magát és motorkerékpárját felvértezni annak érdekében, hogy könnyedén birkózzon meg a zord időjárással.

Termoaktív ruházat

Előnyeit a sportolók már régóta nagyra tartják, különösen azok, akik rendkívül alacsony hőmérsékleten versenyeznek. Leggyakrabban tökéletesen illeszkedő hosszú ujjú pólók, alsók, zokni és balaclava formájában élhetünk a ruházati termékek ezen csoportja által nyújtott előnyökkel. A termoaktív ruházati termékek jellemzően speciális szintetikus szálakból készülnek, amelyek hatása felsőruházat membránjának hatásához mérhető. A test körül felhalmozódó nedvességet kifelé vezeti, megakadályozva annak visszaszivárgását. Ennek eredményeként a bőrünk száraz marad, így az állandó testhőmérséklet könnyebben fenntarthatóvá válik.

Ár-érték arányban kitűnő választás lehet az Adrenaline termoaktív ruházat kínálata. A termékek azonnal eltávolítják a nedvességet és szárazon tartják a bőrt, ennek eredményeként minden körülmények között állandó hőmérsékletet biztosítanak a felhasználónak. Rugalmasak, tökéletesen alkalmazkodnak a test alakjához, ugyanakkor sok mosás után sem veszítik el ezeket a tulajdonságokat. Varrásmentes technológiával készültek, így nem hagynak nyomot a bőrön.

Termoaktív ruházat

 

Esővédő ruházat

A heves esőzés kifejezetten kellemetlen élmény lehet motoron. Annak érdekében, hogy megvédje motoros ruházatának külső rétegét, valamint saját magát az átnedvesedéstől, érdemes a megfelelő esőruhát beszerezni.

Esővédő ruházat

Meleg motorkerékpáros gallér

A nyak kritikus pont a testen, különösen hideg időben történő motorozás esetén. A test ezen részét általában nem védi megfelelő mértékben a szokásos motorkerékpár-ruházat, ezért a test lehűlésének megakadályozása érdekében érdemes megfontolni egy speciális, szélálló gallér beszerzését. Egy ilyen termék általában több rétegből áll, így könnyedén igényeink szerint viselhető. Érdemes megemlíteni egy ilyen gallér univerzális használatát is: kerékpározás során, vagy téli sportokhoz is viselhető.

Gallér

Fűtött markolatok

Gyakran – egy jó kesztyű ellenére is – a hideg, esős napon motorozva kezünk könnyedén áthűlhet. Többféle módon gondoskodhatunk a kézfejek védelméről. Közülük a legegyszerűbb az enduro motorkerékpárok által ismert műanyag kézvédők felszerelése. A különbség óriási lesz: használatával hőérzetünk egyértelműen pozitív irányba tendál.

Választhatja az úgynevezett muffokat is, amelyek egyfajta puha kormány-burkolatok: a kissé a sütőkesztyűkre emlékeztető eszközökbe csúsztatva kezünket védhetjük a zord időjárási körülményektől. Hatékonyan ellenállnak a kedvezőtlen külső tényezőknek, egyetlen hátrányuk, hogy memorizálni kell a kormányon lévő kapcsolókat, amelyek a termék belsejében maradnak.

A motorosok körében nagyon népszerű harmadik lehetőséget az elektromos fűtésű markolatok jelentik.

Oxford muffs

Fűtött markolatok

 

Motorkerékpár ponyvák

Ez egy fontos motorkerékpár-kiegészítő, amellyel minden motorosnak rendelkeznie kell – főleg, ha a szabad ég alatt parkol! A ponyvák védenek a szennyeződéstől és a portól, a megerősített modellek pedig az igazán kedvezőtlen időjárási viszonyoktól is, mint például az erős széltől, vagy egy kiadós záportól. Egy letakart motorkerékpár a potenciális tolvajokat is kevésbé csábítja.

Az Oxford motorkerékpár ponyvái a legnépszerűbbek a piacon.

Motorkerékpár ponyvák

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top