fbpx
Főoldal - Motor és tuning - HOGYAN TUDUNK ELIJESZTENI EGY TOLVAJT? AZ OXFORD MEGOLDÁSAI A KÉRDÉSRE

HOGYAN TUDUNK ELIJESZTENI EGY TOLVAJT? AZ OXFORD MEGOLDÁSAI A KÉRDÉSRE

2020-09-15T08:18:05+02:002020. szeptember 16.|Címkék: |

0

TIPPEK MOTOROSOK SZÁMÁRA 

Számos lehetőség van: féktárcsazár, kábelzár, lánc, horgony vagy esetleg U-zár. Tudjon meg többet róluk és döntse el, melyik a leghatékonyabb eszköz a tolvajok elrettentésére.

Hogyan tudjuk megvédeni motorkerékpárunkat lopás ellen? Ezt a kérdést minden motoros felteszi magának.

Az éppen magára hagyott motorunkat fontos, hogy biztonságban tudjuk. De milyen típusú zárat használjuk, hiszen annyi opció, lehetőség van a piacon?

A kérdésre Oxford kínálatában találhat megfelelő válasz; a gyártó palettája elérhető az Inter Cars kínálatában.

Az Oxford nagy tapasztalattal és hírnévvel rendelkezik a motorkerékpár biztonsági megoldások terén. Az Oxford motorkerékpár zárak és biztonsági eszközök kínálata több kategóriára oszlik, melyek a következők: erősített kábelzárak; féktárcsazárak (riasztással is); láncok (zárakkal, lakatokkal, riasztóval is); betonkampó/horgony; váltó- és a fékkarzár; U-Lock zár. Az alábbiakban röviden, példákon keresztül mutatjuk be az egyes zárfajtákat.

Betonkampó, Horgony
A horgony elengedhetetlen eleme lehet a motorkerékpár biztonságos rögzítésének annak állandó parkolóhelyén – mélygarázsban, társasház alatt közösen használt terekben. A betonkampó a lánc szilárd rögzítési pontjaként szolgál.

A horgonyok különféle verziókban kaphatók. Ez lehet egy acél szem, mint az Oxford Terra Force. Rúdátmérője 23 mm, melyet a talajba betonozva kell rögzíteni.

A legtöbb horgony azonban speciális, tartós csapokkal van felszerelve – kiegészítő csapágygömbökkel vannak felszerelve, amelyek megakadályozzák csapok egyszerű szétszerelhetőségét. Számos lehetőség létezik – ilyen például az Oxford Anchor Force. Két rétegű megerősített acélból készül, ami strapabíró rögzítést biztosít. Az Oxford Docking Station
egy dokkoló állomás – kialakítása egy nagyméretű tűn alapszik, amely rögzíti a láncszemeket.

Motorkerékpár lakat
Motorkerékpár lakatra rengeteg megoldás létezik. Használható féktárcsazárhoz, lakatként motorkerékpár lánc vagy kábelzár számára. A választás nem könnyű, de úgy tűnik, a Boss modell uralkodó az Oxford lakatok között . Többféle hosszúságban és szárátmérőben (12, 14, 16 mm) kapható. Ezen túlmenően 100 dB-es hangerővel rendelkezik.

Az Oxford Monster is népszerű típus a gyártó kínálatában. A megerősített, 11 mm átmérőjű tüske diszkréten van elrejtve a lakatházban.

Motorkerékpár-reteszlánc zárral, lakattal és riasztással
Az Oxford motorkerékpár-reteszláncok már állandó részét jelentik a motorkerékpár-kiegészítők piacának. Nem csoda, hiszen ezeket a termékeket kiváló minőség, praktikus megoldások – és mindenekelőtt a magas szintű biztonság jellemzik.

A legnépszerűbb modell az Oxford Heavy Duty chain lock U-Lock lakattal. Nagyjából 9,5 mm átmérőjű, edzett acélból készült szemek alkotják magát a láncot. U-Lock tartozékkal rendelkezik, amely felhasználható a lánc rögzítésére, de akár önmagában is alkalmazható. A lánc borítása tartós anyagból készül, amely megvédi a motorkerékpárt a karcolódástól.
Természetesen nem ez az egyetlen lehetőség: az Oxford Barrier láncok (10 mm átmérőjű szemekkel) vagy Oxford GP Chain (8 mm átmérőjű szemekkel) szintén jó választás lehet.

A lánc használata hasznos lehet a motorkerékpár mozdíthatóságának megakadályozása érdekében, de legfontosabb szerepe a jármű fix ponthoz történő rögzítésében van.

Kábelzárak
Az ilyen zárak magját szövött acélkábel, sodrony adja – a legtöbb Oxford termék esetében ez megerősített acélból készül, amelynek tulajdonságai szabadalommal védettek. Külső oldalán a kábelt nejlon vagy vinil borítás fedi, ezzel védve a motorkerékpár alkatrészeit (keret, felnik, műanyag) a karcolódástól.

Az Oxford Revolver saját beépített zárral rendelkezik, a sodrony átmérője 25 mm, teljes hossza 140 cm – kissé költségesebb, de erős termék. Az Oxford Barrier ugyancsak beépített zárral rendelkezik, olajfilm védelemmel ellátott acél gyűrűk (illetve vinyl borítás) erősítik az acél sodronyt – ez a modell költséghatékonyabb választás lehet.

Másik lehetőség az Oxford Trip-Wire , ami vékonyabb sodronyból áll (10 mm,15 mm és 160 cm hosszú), fő előnye a kényelmes szállíthatóság. A kábel egyik végén integrált U-zár található, a másik oldalon pedig egy rögzített hurok. Az Oxford Loop Lock mérete hasonló, de a modell esetében a kábel mindkét vége hurokban záródik, amelyet U-zárral rögzíthetünk.

A kábelzárak könnyen kezelhetők, és nem utolsósorban kényelmesen szállíthatók. Preferenciáitól és a motorkerékpár rögzítésének helyétől függően választhat különféle hosszúságú és szerkezetű kábeleket beépített vagy különálló zárral.

Féktárcsazár
Kétségtelenül a tárcsazár használata a legnépszerűbb módja a motorkerékpár rögzítésének, hiszen mérete rendkívül praktikus, használata pedig egyszerű. Ezen felül gyakran beépített riasztással is rendelkeznek.

A legnépszerűbb modell, az Oxford Screamer három színben kapható. A riasztás fizikai behatásra aktiválódik, 100 dB-es hangerővel jelez, így garantálja, hogy a tolvaj vagy megijed, vagy a jelzés egyszerűen felkelti a kívülállók érdeklődését. A mechanizmust egy edzett csap zárja, melynek átmérője kb 7 mm. A készletben egy praktikus hordtáskát is találunk.

A megfelelő tárcsaszárat a féktárcsa méretétől tegyük függővé, tehát a retesz és a csap mérete releváns szempont.  Például az Oxford Alpha XD14  modell 14 mm-es csappal rendelkezik.

Fékkar zár
Ez a típusú zár kevésbé népszerű – mert nem akadályozza meg a motorkerékpár elmozdítását és nincs riasztó funkciója. Az Oxford Lever Lock előnye azonban, hogy rendkívül könnyen használható és praktikus utazáshoz. Egy mozdulattal rögzíti az első féket, így a motorkerékpár nem tolható. Olcsó és kevés helyet foglal el.

U-zár
Ezeknek a záraknak a neve a hosszú és ívelt csap jellegzetes alakjából származik. A zárat a felnire helyezve megakadályozza a motorkerékpár eltolásának lehetőségét.  A zárat láncok rögzítéséhez is használhatjuk. Az Oxford U-Lock szerkezete, hossza és vastagsága modellenként változhat, de mindegyik kivételesen univerzális és biztonságos termék.

Miért Oxford?

Az Oxford márka továbbra is a motorkerékpár-alkatrészek és -tartozékok piacán vezető szerepet tölt be. A cég történetének kezdetétől szakemberekkel együttműködve a termékek széles választékának kialakításakor arra összpontosít, hogy mi javíthatja a motorosok hétköznapjait: ruháktól kezdve a kiegészítőkön át, alkatrészekig, zárakig, poggyászokig, motorkerékpár-védelemig, pótalkatrészekig minden termékénél a minőségre törekszik.

A legújabb CAD technológia, a 3D nyomtatás és a teljesen felszerelt tesztlaboratórium felhasználásával az Oxford folytonos progresszióra törekszik. Elemzi, teszteli és fejleszi egyedülálló termékeit annak érdekében, hogy a kétkerekű szerelmeseinek a lehető legmagasabb minőséget biztosítsa. A márka célja, hogy minden, az Oxford logóval ellátott termék tökéletesen megfeleljen az igényes motorosnak és motorjának.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top