fbpx

HIVATALOS: Vettel az Aston Martinnál folytatja!

2020-09-11T08:00:42+02:002020. szeptember 11.|

0

Szerdán Sergio Perez bejelentette, hogy 2020 végén elhagyja a Racing Point csapatát, most pedig megérkezett a sokak által vizionált újabb hír, miszerint a négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel a jövőre Aston Martinná alakuló csapatnál folytatja pályafutását.

Végre hivatalosan is megerősítésre került, hogy Sebastian Vettel a jövőre Aston Martin néven futó csapatnál folytatja majd versenyzői karrierjét.

A négyszeres bajnok németet már azok után hírbe hozták a Racing Pointtal, hogy májusban kiderült, el kell hagynia a nagy múltú maranellói csapatot.

Az Aston Martin tulajdonosa, Lawrence Stroll le szerette volna igazolni a németet, aki egyértelműen extra figyelmet generál majd a csapatnak már rögtön az új, gyári hátterű korszak kezdetén.

Mivel Lance Stroll helye eléggé biztosított volt az alakulatnál, ez azt jelentette, hogy Sergio Pereznek már nem maradt hely, hiába futja már a hetedik szezonját a silverstone-i csapatnál. Szerda este a mexikói megerősítette távozását egy sajtóközlemény kiadásával.

Vettel leigazolása újabb jele annak, hogy mennyire komolyan gondolja Stroll az Aston Martin felvirágoztatását. Egy új gyárépület, amely a jelenlegi mellett kapna helyet, már a tervezési fázisban van.

„Örülök, hogy végre megoszthatom ezt az izgalmas hírt” – kezdte Vettel. „Büszke vagyok, hogy kijelenthetem, 2021-től az Aston Martin versenyzője leszek. Egy új kalandot kezdhetek egy legendás autómárkával.”

„Lenyűgöztek a csapat idei eredményei. Úgy gondolom, a jövőnk még fényesebb lehet. Lawrence munkája és a sport iránti elkötelezettsége engem is inspirál. Hiszem, hogy közösen valami nagyszerűt hozhatunk létre.”

„Még mindig imádok a Forma-1-ben versenyezni. Egyedül az motivál, hogy a mezőny elején küzdhessek. Mindezt az Aston Martin csapatában megtenni igazi kiváltság lesz” – mondta Vettel a bejelentés kapcsán.”

A csapatfőnök, Otmar Szafnauer pedig így nyilatkozott: „Silverstone-ban mindenki izgatott a hírek hallatán. Sebastian többször bizonyította már, mire képes. Rendelkezik azzal a győztes mentalitással, amelyre az Aston Martin F1-es csapatának szüksége van a jövőben.”

„Sebastian mind szombat, mind vasárnap délutánonként a világ egyik legjobbja. El sem tudnék képzelni ideálisabb versenyzőt az új éra elkezdéséhez. Hatalmas szerepe lesz abban, hogy a csapat a következő szintre jusson” – fogalmazott a csapatfőnök.

Forrás: motorsport.com, Szerző: Egri Dávid

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top