fbpx

Akár 320 km/h-val is szalad ez az elektromos motorkerékpár

2020-08-27T13:51:39+02:002020. szeptember 2.|

0

Szerényen csak Hypersportnak hívják.

A Damon Motorcycles egy kanadai cég, amelynek újdonsága két szempontból is igen érdekes. Az egyik a látványos dizájn, a másik a menetdinamikája, ami akár 320 km/h-s tempót is enged.

A 20 kWh-s, vízhűtéses akkumulátorpakkal ellátott kétkerekű elvileg egy töltéssel közel 300 kilométert tud elmenni, a teljesítménye 200 lóerő és nagyon komoly gyorsulásra is képes, a 0-96 km/h-t kevesebb, mint 3 másodperc alatt produkálja.

A motor egyébként nem feltétlen pehelysúlyú a maga 226 kilogrammos tömegével, ami természetesen leginkább az akkupakknak köszönhető. Az újratöltése 3 órát vesz igénybe az újabb generációs Level 2-es töltővel.

© Damon Motorcycles

A motor menetbiztonsági – radaros – rendszerét az a kanadai BlackBerry cég csinálta, amely mára felhagyott az okostelefonok gyártásával, azonban a közlekedésbiztonsági szoftvereket és hardvereket egyaránt fejleszt.

© Damon Motorcycles

A Hypersport ára 24 995 dollár és elvileg a legtöbb helyen kérhető rá állami támogatás a környezetbarát jellege miatt, azonban a Premier modellből, alig 25 darabot csinált a cég, ráadásul ez egy extrább kiadás, Ohlins felfüggesztéssel és karbonszálas elemekkel, ami az árát 40 ezer dollárra emeli.

Forrás: hvg.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top