fbpx

5 hely Magyarországon, ami mindig vár egy élményvezetésre 2. rész

2020-09-11T15:05:35+02:002020. szeptember 14.|Címkék: |

0

Verőce, Kismaros, Nagymaros, Zebegény, Szob – inkább nézelődős, andalgós
Észak-Pestről kézenfekvő, hogy a 2-es gyorsforgalmi úton hagyjuk el a várost, vigyázat, ahogyan az autópályákra, ide is szükséges matrica, de ide legalább elég a Pest megyei is. A kevéssé izgalmas, de tempós 2-es út után a Dunakanyar kellemes andalgás, szinte bárhol letérhetünk róla egy kis nézelődésre, akár a Duna partjára, akár a domboldal felé, Gyerekekkel autózva Kismaroson ajánlott a királyréti kisvasút célba vevése, netán még a 2-es útról a Gyadai tanösvényt.

Gödöllő – nem csak a Grassalkovich-kastély miatt

Pestről – akár az M3-on, de főként a 3-as úton – kijutva döbbenetes felüdülés Gödöllő, pontosabban annak belső része. Az ország egyik legnagyobb barokk kastélyának számító Grassalkovich kastélyhoz illő a belváros, még a vasútállomás is felújítottan patinás. Nem mellesleg, ezen a vonalon elég jó, korszerű vonatok járnak, gyerekekkel tehát az is egy remek opció, hogy a családi séta, ebéd, cukrászda kör után ők anyával vonatoznak egy kicsit, apa pedig – végre egy kicsit egyedül autózva – megpróbálhatja utolérni a vonatot.

 

A Mátra és Parádsasvár még a Pilisnél és Visegrádnál is jobb

Míg egy gödöllői kiruccanás kevéssé lesz igazán autózós, ha eljutunk a 24-es útig, akkor miénk a Kánaán, Mátrafüred sem rossz hely (nem mellesleg a Gyöngyös-Mátrafüred kisvasút szeptember 30-ig még épp jár), de még jobb, ha legalább Mátraházáig, netán onnan a Kékes felé, vagy tovább Parádsasvárig megyünk. Szálló, étterem van bőven, akár Gyöngyösön is, bár ott igazából csak visszafelé ajánlott enni – főként az utas számára.

Csapatás Kakucson, romantikus ebéd Inárcson
Az M5-ös autópályán elég gyorsan elérhető Inárcs, illetve Kakucs. Utóbbi a Kakucsring miatt érdekes, ahol létezik autós élménynap is. Biztonságos körülmények között próbálhatjuk ki autónkat és persze magunkat. Ha pedig utána ennénk is egy jót, a pálya büféjénél „csöppet” hangulatosabb hely az inárcsi Bodrogi kúria, ami hazafelé amúgy is útba esik.

Az M6 is vihet jó helyre
A leggyérebb forgalmú autópályánknak számító M6 pont azért lehet érdekes és jó útvonal egy kiruccanáshoz, mert ott tényleg nem jellemző, hogy agybajt kapnánk a forgalomtól. Nem mintha Szekszárd vagy Pécs rossz hely lenne, de ha csak közelebbre gurulnánk, ajánlható Martonvásár, a Brunszvik kastély, s az abban található óvodamúzeum, de a vele szemben lévő kávéház is.

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top