fbpx

Hugh Jackman játszhatja Enzo Ferrarit egy új filmben

2020-07-06T12:51:09+02:002020. július 8.|Címkék: |

0

Jövőre kezdik forgatni Michael Mann rendezésében a régóta tervbe vett filmet Enzo Ferrari, a legendás olasz autóépítő és -versenyző életéről.

Hugh Jackman játszhatja Enzo Ferrarit egy új filmben

Michael Mann rendezőnek régóta dédelgetett álma, hogy készítsen egy életrajzi filmet Enzo Ferrariról, háttérben a két világháborúval és számos családi tragédiával. Korábban arról szóltak a hírek, hogy Christian Bale-lel tárgyalnak a Ferrari főszerepéről, ám a legfrissebb hírek szerint az alkotók Hugh Jackman ausztrál színésszel tárgyalnak a címszerepről.

A deadline.com szerint Mann átírta a film forgatókönyvét, amelyet eredetileg Troy Kennedy Martin, Az olasz meló című film forgatókönyvírója írt, és a következő napokban fogja a cannes-i online filmpiacon bemutatni.

A filmben központi szerepet kap az 1957-es év, amikor a Mille Miglia nevű olasz autóversenyen az egyik Ferrarival Alfonso de Portago és navigátora, Edmont Nelson halálos balesetet szenvedtek. A 335 S egy telefonpóznának ütközött, egy patakon átrepülve a nézők közé csapódott, majd az útra visszapattogva még több nézőt eltalálva végül az út másik felén állt meg. A tragédiában a versenyzőkön kívül tíz ember, köztük öt gyermek vesztette életét. Ez volt a közutakon megrendezett utolsó ezer mérföldes verseny Olaszországban.

A forgatást Mann 2021-ben akarja elkezdeni. A rendező a múlt évben Az aszfalt királyai (Ford v Ferrari) című film egyik producere volt. A Matt Damon és Christian Bale főszereplésével készült film a két autógyár párharcáról szól, melynek filmbeli kicsúcsosodása az 1966-os Le Mans-i 24 órás autóverseny.

Forrás: vezess.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top