fbpx

Csak a kezét figyeljétek: ez a leggyorsabb kézi váltós autó negyed mérföldön!

2020-07-03T10:56:27+02:002020. július 3.|Címkék: |

0

Jelenleg ez a leggyorsabb H-kulisszás manuális váltóval szerelt autó negyed mérföldön, ahogy mondani szokták, ehhez már ember kell.

Ennek a több mint 2000 lóerős autónak szép hosszú neve van, de megérdemli. A Grannas Racing-féle “Orange Man Bad” Toyota Supra jelenleg a leggyorsabb autó, amit a klasszikus, H-elrendezésű manuális váltóval szereltek. A rekord érdekessége, hogy nem elsősorban a kézi váltós kivitel volt a lényeg.

A versenyen 3500 dolláros díjat ajánlottak fel bármelyik, negyedik generációs Toyota Suprának, ami a legjobb időt éri el. A célt legtöbben automata váltós géppel próbálták elérni, Joel Grannas viszont külön úton indult el, és a napi verseny fődíja helyett a világrekordot tűzte ki célul.

Ezt végül sikerült elérni 6,90 másodperccel, és 194 mérföld/órás végsebességgel, ami tényleg brutális. Ennyi idő alatt kellett villámgyorsan, pontosan végigrángatni a fokozatokat, és nem csak egy rudat pöckölve, vagy a kormány mögötti füleket húzva, hanem a jó öreg H-kiosztással kavarva.

Forrás: vezess.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top