fbpx

A Codemasters megszerezte a WRC játékok hivatalos licenszét is

2020-06-04T09:29:46+02:002020. június 5.|Címkék: , , |

0

A brit videójátékfejlesztők, akiknek a neve mostanában az F1 sorozattal forrt össze, 2023-tól kezdve a World Rally Championship hivatalos játékáért is felelnek.

A Codemastersnek most is vannak rali-játékaik az elismert Dirt Rally, és Dirt sorozattal, valamint ők készítették minden idők egyik legikonikusabb autóversenyzős játékát, a Colin McRae Rally-t.

A Codemasters egy 5 éves időszakra szerezte meg a licenszet, 2023-tól kezdve 2027-ig, az első Codemasters WRC játékot 2024-ben fogják piacra dobni, PC-re, és konzolra is.

A Codemasters még legalább egy rali játékot kiad a WRC sorozat előtt, miután a Dirt 5-öt hamarosan piacra dobhatják, és a Dirt Rally fejlesztőcsapata is dolgozik még egy játékon – erősítette meg a cég egyik szóvivője a VideoGamesChronicles.com-nak.

A Codemasters szóvivője azt is elárulta, miért vették meg a WRC licenszet annak ellenére, hogy a Dirt és a Dirt Rally révén remek kínálatuk van.

„Korábban is beszéltünk már arról, hogy a raliversenyzés iránti szenvedélyünket a világ legnagyobb ralibajnokságát képviselve szeretnénk kamatoztatni. Hiszünk benne, hogy a franchise-t ugyanúgy fel tudjuk virágoztatni, ahogyan azt a Forma-1-gyel tettük.”

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy az autóverseny portfóliónkat a WRC-vel is bővíteni tudjuk, amit már régóta szeretett volna látni a szenvedélyes közösségünk.”

A Codemasters utolsó hivatalosan licenszelt rali játéka a Colin McRae Rally 3 volt, amit 2002-ben adtak ki.

Dirt Rally 2.0

Dirt Rally 2.0

 

Forrás: hu.motorsport.com

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top