fbpx

25 órás lesz az egyik leghíresebb egynapos autóverseny!

2020-06-25T11:22:08+02:002020. június 26.|Címkék: , , , |

0

Verseny közben fog véget érni a nyári időszámítás

A koronavírus-járvány miatt 2020-ban nem nyáron, hanem ősszel kerül megrendezésre a Spa-i 24 órás autóverseny, amely idén egyedülálló módon 25 órán keresztül fog tartani.

A Circuit de Spa-Francorchamps versenypálya felülnézetből

Normális esetben július utolsó hétvégéjén (25-26.) rajtolt volna el a 72. Spa-i 24 órás autóverseny, ám a járvány miatt a szervezőknek egy új időpontot kellett keresniük. Az egyik leghíresebb egynapos megbízhatósági autóverseny idei dátuma így átkerült október végére (24-25.).

Itt jön a képbe egy olyan tényező, amely elsőre talán sokaknak fel sem tűnt: a nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig, vagyis október 25-ig tart. A téli időszámítás tehát majd verseny közben veszi kezdetét, vasárnap hajnali 3:00 órakor 2:00 órára kell visszaállítani az órát

Vagyis a legtöbb ember aznap egy órával tovább csicsikálhat az ágyikójában, a versenyzőknek viszont nem lesz megállj 24 óra versenyzés után. A szervezők ugyanis úgy döntöttek, hogy kihasználják „az életben egyszer előforduló őszi versenyzést” (once-in-a-lifetime autumn running), így az idei spa-i egynapos verseny 25 órán keresztül fog tartani! Ez azt jelenti, hogy a szombati rajt és a vasárnapi befutó egyaránt délután 15:30-kor lesz, így tudnak hozzájutni az extra 60 perchez a szervezők. A plusz egy óra versenyzésnek a pilóták, a szerelők és a kommentátorok talán kevésbé örülnek, ellentétben a szurkolókkal és a hirdetőkkel.

Forrás alapjarat.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top