fbpx

Újraindult a munka a Ferrari motor-részlegén

2020-05-18T10:48:14+02:002020. május 19.|Címkék: , |

0

A Ferrari Forma-1-es motorrészlege újranyitotta a kapuit, miután az FIA korlátozása letelt. A Scuderia dolgozói most tesztpadon futtathatják a V6 065/2-es motort – a szerelők már a gyárban vannak, a technikusok viszont egyelőre otthonról dolgoznak.

A Ferrari versenyzési részlege ma reggel újranyitotta a kapuit. Az FIA tiltásának letelte után ma kezdődhetett újra a munka a gyárban, míg a kasztnival foglalkozó személyzet május 21-én térhet vissza a munkába.

Viszont az újraindítás is meglehetősen komplikált lesz a kötelező biztonsági protokollok miatt, amelyre a koronavírus terjedésének megakadályozása miatt van szükség.

A motorrészlegről körülbelül 50 alkalmazott tért vissza, főleg a szerelők tartoztak ebbe a csoportba, míg a munkaerő nagy része otthonról, számítógépről kezdhetik újra a munkát – számolt be erről a Motorsport.com olasz kiadása.

A hírek alapján borítékolható, hogy lassan egyre inkább nyitottá válik a versenyzési részleg, és egyre hatékonyabb lehet a munka a Ferrarinál. És az idejüket nem a tétlenkedéssel fogják tölteni: a 065/2-es motorok július 5-én, az Osztrák Nagydíjon debütálhatnak, addig pedig sokat kell futtatniuk a tesztpadon az új erőforrást.

Erre a megbízhatóság tesztelése miatt van szükség, viszont a biztonsági megkötések miatt a fejlesztés ideje tovább fog tartani, mint normál esetben tartana. A legfontosabb viszont most az a Ferrari számára, hogy haladjanak a „Back on Track” programjukkal.

Sebastian Vettel, Ferrari SF1000

Sebastian Vettel, Ferrari SF1000

Fotó készítője: Mark Sutton / Motorsport Images

Az alkalmazottak belépéstől és a védőeszközök biztosítása mellett, az olasz istállónál szabályokat vezettek be a közösségi területre vonatkozóan is, hogy a lehető legjobban tudják biztosítani az alkalmazottak visszatérését a munkába.

A Ferrarinál pedig pezseg az élet akkor is, amikor éppen nincs versenyzés: pár nappal ezelőtt jelentette be a Ferrari és Sebastian Vettel, hogy 2020 végéig maradnak együtt, utána pedig Vettel vagy más csapathoz szerződik, vagy visszavonul.

Közben pedig a Scuderia bejelentette azt is, hogy Carlos Sainz Jr. érkezik a csapathoz a 2021-es és a 2022-es szezonra, így ő lesz Charles Leclerc csapattársa. A McLaren megüresedő helyét pedig a Renault-tól érkező Daniel Ricciardo fogja betölteni 2021-től.

Forrás: motorsport.com

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top