fbpx

Michelisz: Hogy ne érdekelne egy 700 lóerős autó?

2020-05-20T12:38:03+02:002020. május 21.|Címkék: , |

0

„Nem mondom, hogy nem hiányzik a versenyzés, de nekem ez most jó lehetőség pótolni azt az időt, amit mondjuk az elmúlt két évben elszalasztottam a lányokkal. A legjobb esetben valamikor szeptember-október környékén újraindulhat a mi bajnokságunk is, de hogy pontosan milyen ütemtervvel és helyszínekkel, azt lehetetlen megjósolni. Nekem az a lényeg, hogy legyen versenysorozat, lehetőleg hungaroringi versennyel, most hogy ez augusztusban, szeptemberben, októberben vagy novemberben kerül megrendezésre, az már másodlagos” – mondta Michelisz a Digisport Híradójának a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett WTCR-szezonról.

Sajtóhírek szerint a WTCR nehéz helyzetbe kerülhet, mert több márka is inkább az elektromos versenyek felé fordulna, és ettől a lehetőségtől Michelisz sem zárkózna el. „A Forma-1-ben is – ahogyan olvashatjuk a hírekben – sok középcsapat anyagi helyzete jelentősen romlott a járványhelyzet következtében, és ugyanez igaz szerintem a ralivilágbajnokságra vagy a túraautós sorozatokra. A következő egy-két év biztos, hogy nem a motorsporttal kapcsolatos bummról és új gyártók érkezéséről fog szólni.

Mondjuk a Hyundai szerepvállalását biztosnak érzem a következő években üzleti szempontból az autó-motor-sportokban. A személyes szempontom pedig az, hogy biztos szakmai fejlődést tudjak saját magam mellett.

HOGY EZ A WTCR-BEN, AZ ELEKTROMOS TÚRAAUTÓ-SOROZATBAN, VAGY BÁRHOL MÁSHOL FOG MEGVALÓSULNI, SZÁMOMRA MÁSODLAGOS”

– mondja Michelisz, akit az esetleges ETCR-indulás sem hagyna hidegen. A 35 éves autóversenyző szerint bármelyik olyan sorozat, ami szakmai szempontból kihívás, az számára érdekes.

„Az elektromos Pure ETCR-bajnokságról azt lehet hallani, hogy nagyon magas lesz a szakmai színvonal.

IDŐMÉRŐ ÜZEMMÓDBAN 700 LÓERŐ KÖZELI TELJESÍTMÉNYRŐL BESZÉLÜNK, HÁTSÓKERÉK-MEGHAJTÁSRÓL, ERŐS GYÁRTÓI JELENLÉTRŐL A TERVEK SZERINT.

Ez pedig versenyzői szempontból nemcsak nekem, hanem nagyon sok más pilótának is egy érdekes platform” – véli Michelisz.

Az ő és a Hungaroring közreműködésével létrejött szimulátoros túraautó-bajnokság nagy sikerrel zajlik, a győztese egy igazi versenyautóval is elindulhat majd egy sorozatban a M1RA-val. Ez a bajnokság azért is különleges számára, mert a pályafutása kezdete előtt ő is szimulátorozott.

„Én azt szeretném bizonyítani a széles közönségnek, hogy ugyanúgy, mint az én esetemben is, sok más magyar autóversenyző esetében is van átjárás a virtuális pályák és a valódi versenypályák között. Megfelelő szakmai közegben – és én hiszem, hogy a M1RA a megfelelő szakmai közeg –, van lehetőség akár egy olyan pályafutást is elindítani a virtuális pályákról érkezve, mint amilyen az enyém volt” – mondta Michelisz.

Forrás: index.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top