fbpx

Ferrari: Nyit a gyár, folytatódik a „B-autó” fejlesztése

2020-05-27T13:41:14+02:002020. május 29.|Címkék: , |

0

A tervek szerint július első hétvégéjén, Ausztriában megkezdődik a Forma-1 2020-as idénye, az eddigi gyárbezárások után pedig a száguldó cirkusz csapatai versenyfutásba kezdenek az idővel: megpróbálnak annyit javítani autóikon, amennyit csak tudnak. Természetesen a Ferrari sem kivétel, mely a téli teszteken nem teljesen volt megelégedve SF1000-es versenyautójával!

A koronavírus-járvány miatt a Forma-1-es gyárak 63, míg a motorrészlegek 49 napig tartottak zárva, a Ferrari sportrészlegén [Gestione Sportiva] pedig május 21-én, azaz csütörtökön ismét beindult a munka.

Kezdetben persze csak korlátozottan, hiszen sok szakember, illetve az adminisztratív személyzet még otthonról dolgozik, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem próbálnak meg javítani az SF1000-es versenyautón.

Egy olyan autóról, mely valójában még egyszer sem versenyzett – és ebben a formában soha nem is fog, a július első hétvégéjén, Spielbergben pályára guruló modell ugyanis várhatóan jelentősen eltér majd attól a modelltől, mellyel a Scuderia még márciusban elutazott Melbourne-be.

Olasz lapértesülések szerint a Ferrari a váltón is próbál javítani, mint ahogy aerodinamikai téren is szeretnének előrelépni. Úgy tudni, a V6-os erőforráson is sokat javíthatnak az idénykezdetig, akár 15 extra lóerőt kihozhatnak belőle.

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top