fbpx

Az F1 történetének 50 legvadabb designja – hatkerekű autó, középszárnyas McLaren

2020-05-28T14:14:22+02:002020. május 29.|Címkék: , , |

0

A Motorsport.com a Forma-1 történetének 50 legvadabb designját gyűjtötte össze, amelyek valamilyen szempontból különlegesek voltak. A galériában többségében régi autók szerepelnek, de néhány újabb kocsi is bekerült a válogatásba.

A Forma-1-ben időről időre találkozhatunk meglepő megoldásokkal, néha pedig egészen vad designokkal is. És hogy mitől vad egy Forma-1-es autó designja?

Vad lehet egy radikális technikai megoldástól, négy helyett hat kerék használatától, vagy egyszerűen azért, mert a kocsi valamiért furcsának hat. Az alábbi galériában szerepelnek furcsa szárnyak, ronda orrok és meghökkentő aerodinamikai megoldások is.

Természetesen az összeállításba bekerült a hatkerekű Tyrrell P34, a „középszárnyas” McLaren MP4/10B, a rendkívül furcsa Honda RA108 és a Ligier JS5 is.

A galériában többségében régebbi autók szerepelnek, viszont a Forma-1 modern korszakából is bekerült néhány kocsi. 2014-ből például a Toro Rosso, a Lotus, a Caterham és a McLaren is a furcsa orruk miatt, de az ikonikus Williams FW26 sem maradt ki.

Kattints a galériáért!

 

Sir Stirling Moss 1957-ben egy olyan győzelmet aratott a Brit Nagydíjon, amire nem sokan számítottak. Ezzel megszerezték az első világbajnoki futamgyőzelmet a briteknek.

Forrás: motorsport.com

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top