fbpx

Digitális formában tartják meg az emilia-romagnai Motor Valley Festet májusban

2020-04-08T14:54:56+02:002020. április 17.|Címkék: , , |

0

A „Motorok Földje” azzal igyekszik megmutatni életerejét, hogy az innovációk és azokhoz való alkalmazkodásuk jeleként a Motor Valley Festet rajongók ezreinek otthonába elviszik, és új, digitális formában kötik össze a legújabb startupokat a jól ismert cégekkel.

A koronavírus-járvány nyújtotta kihívások a személyes találkozókat szinte ellehetetlenítették, így a gyártók az Internethez fordulnak, amikor az autóipar jövőjéről, vagy új trendjeiről akarnak beszélni.

A 2020-as Motor Valley Festet is úgy terjesztik ki, hogy az érdeklődők ezreinek otthonába elérjen egy innovatív, online kiadással, így kiterjesztve digitális dimenzióikat, és optimalizálva hazai hálózatukat, ezzel szeretnének Emilia-Romagna, és Olaszország promóciós platformjává válni.

Az esemény így nem csak az autókról fog szólni, de az ország termelékeny természetét is bemutatná a különböző iparágakat, a remek egyetemeiket és kutatóintézeteiket, történelmüket és kultúrájukat, illetve szakértőik hozzáértését.

A technológiai mozgásterünket befolyásoló nemzetközi eseményeket meg lehet rendezni, hála egy, az autóipar új vonalai, például az elektromos és önvezető autók kifejlesztésének alárendelt médiaprojectnek. A Motor Valley Fest 2020 szervezői ezeket a platformokat szeretnék meglovagolni.

Startupok, egyetemek, és tanulóik, a jövő főszereplői gyűlnek össze az eddigi legnagyobb digitális fórumon, hogy munkáról, új lehetőségekről, tanulási lehetőségekről, és innovációkról osszák meg a véleményüket.

A virtuális konferencia május 14-én, csütörtökön kezdődik, elismert olasz és külföldi előadókkal, a kulcstémákban való részletes ismeretüket bemutatva világszerte a nézőknek. Az „innováció és tehetségek” szekcióban a fiataloké a főszerep, legyen szó egyetemistákról, vagy startupokról. A tanulók és a cégek egy új, interaktív platformon találkozhatnak, mely az emiliai Motorvölgynek hívott területen rejlő lehetőségeket mutatja be.

A Motor Valley Festet az Emilia Romagna közgyűlése, és annak turisztikai tanácsa, Modena térség, a Motorvölgyi Fejlesztői Szövetség és a Meneghini & Associati szervezi, az ENIT, az ACI, a Modenai Kereskedelmi Tanács, a BolognaFiere, és a Motorsport Network támogatásával, az UniCredit támogatásával, az Európai Unió által Emilio-Romagnának 2014-2020 között küldött támogatásból.

További információkat az alábbi weboldalon lehet találni. A Motor Valley Fest 2020 programjai alatt egy díjmentes információs szám (800-269-783) lesz aktív reggel 9 és este 6 között.

Stefano Bonaccini, az Emilia-Romagnai területi közgyűlés elnöke: „Emilia-Romagna hatalmas szívét, professzionalizmusát és mélyen gyökerező szakértelmét a Motorvölgy erejével és csapatszellemével ötvözve ismét büszkék lehetünk magunkra a kényes és nehéz időszakban, melyben a Covid-19 vészhelyzet közepette vagyunk. A digitális technológiának hála, a terület újabb remek eseménye, a Motor Valley Fest rajongók ezreinek otthonába látogat majd el, és egy új, egyedi formátumban köti össze a feltörekvő startupokat a nagyobb cégekkel. A fizikaiból a digitális térbe való átállás sokakat érdekelhet majd – ezzel igyekszünk az autóipar jövőjét segíteni.”

Claudio Domenicali, a Motorvölgy elnöke: „Hatalmas vészhelyzettel nézünk szembe, remélhetőleg amilyen hamar csak lehet, kilábalunk belőle. Egy ilyen összetett helyzetben, amikor minden folyamatosan változik, nem könnyű a döntéshozatal. A Motorvölgy által mutatott megoldáshoz hasonló rugalmasságnak hála azonban magabiztosan haladhatunk előre. A szenvedély, ami minket és cégeinket összeköt, és amit a technológia, illetve amit a digitális rendszereken keresztül való kommunikáció táplál, lehetővé tette, hogy a Motor Valley Festhez köthető eseménysorozatot hozzunk létre. Így van esélyünk, hogy egy érdekes felületet hozzunk létre az interneten az autóipar nagykutyái számára. Remélem a Motor Valley Fest pozitív hatással lesz az olasz rendszerre, Emilia-Romagnára és az egész régió gyártóira, melyek, akár két, akár négykerekű járműveket készítenek, a piac legfontosabb szereplői közé tartoznak.”

Giancarlo Muzzarelli, Modena polgármestere: „Fontos, hogy a májusi eseményt, bár más módon, de megtarthassuk. A jövőbe kell tekintenünk, különös figyelemmel a fiatalokra az innováció és a munka nevében. Idén nemzeti és nemzetközi szinten is többet fektettünk a promócióba, hogy a pole pozícióba kerüljünk, amikor a turizmus ismét beindul.”

 

Forrás: hu.motor1.com

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top