fbpx

Akár a Hungaroringen is kezdődhet a 2020-as F1-szezon

2020-04-21T09:36:55+02:002020. április 10.|Címkék: , , , |

0

Egyelőre még nem látni a koronavírus-járvány végét, így egyre tovább csúszhat az idei Forma–1-es évad kezdete.

A 2020-as Forma–1-es szezon az eredeti tervek szerint március 15-én Ausztráliában vette volna kezdetét, azonban miután a száguldó cirkusz berkein belül is felütötte a fejét a koronavírus, az utolsó pillanatban lefújták a melbourne-i szezonnyitót. Hasonló sorsra jutottak az ezt követő versenyek is, vagyis elmaradt a bahreini nagydíj, és a vietnámi, a kínai, a holland, a spanyol, a monacói és az azeri futamokat sem tartják meg.

Jelen állás szerint leghamarabb június 14-én Kanadában kezdődhet meg az idei F1-évad, azonban jelen körülmények mellett erre egyre kisebb az esély.

A versenynaptárban Kanada után június 28-án Franciaország, július 5-én Ausztria, illetve július 19-én Anglia következik. A francia és az osztrák versenyekről egyelőre nem sokat tudni, a brit szervezők pedig azt nyilatkozták, hogy április végéig fogják eldönteni, hogy július második felében lesz-e futam Silverstone-ban.

© Horn Andrea

“Most már sokkal reálisabb forgatókönyvnek tűnik az augusztus eleji, hungaroringi idénynyitó, amelyet követően nyári szünet nélkül jönnének a versenyek, a februári finissel pedig simán beférne legalább 18 helyszín” – közölte véleményét a napokban Wéber Gábor F1-szakértő, a sportág futamait hazánkban közvetítő M4 Sport munkatársa, aki szerint adott esetben zártkapus versenyekre is lehet számítani.

Az F1 szervezői azt fontolgatják, hogy esetleg 2021 februárjában érjen véget a 2020-as szezon. Amennyiben ezt a tervezet elfogadják, a két évad között alig egy hónap szünet fog eltelni.

A sportág korábbi ura, a 89 esztendős Bernie Ecclestone nemrégiben azt nyilatkozta, hogy ha ő lenne döntési helyzetben, akkor lefújná az egész 2020-as világbajnokságot. E közben a Red Bull vezéralakja koronavírus-táborban fertőzte volna meg a pilótáit, az egykori indiai F1-pályán karantént alakítottak ki, Fernando Alonso pedig adományokat juttatott el az UNICEF-hez.

Az M4 Sportnak köszönhetően mindenesetre egyik idei versenyhétvége sem telik el F1-közvetítés nélkül: a sportcsatorna az érintett vasárnapokon délutánonként egy-egy legendás régi futamot tűz műsorra. Így lesz ez most vasárnap 14:00 órakor is, amikor is az 1993-as Európa Nagydíjat adják majd le, többek közt Sennával és Prosttal.

 

Forrás: hvg.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top