fbpx

Egy F1-es autó, ami hatalmas meglepetést okozhat az új szezonban

2020-04-21T09:52:59+02:002020. március 24.|Címkék: , , |

0

Andrew Green, a Racing Point technikai főnöke nagyon pozitívan tekint előre, és úgy érzi, hogy a teljesen új autójuk versenyképes, ami akár komoly meglepetést is okozhat a szezon során.

Érdekes lesz figyelni a Racing Pointra, és nemcsak amiatt, mert elkezdtek beérni a Stroll által finanszírozott fejlesztések, és jövőre már Aston Martinként szerepelnek az F1-ben, hanem mert a 2020-as autójuk akár a top-mezőnyre is veszélyes lehet.

A Renault és a McLaren óvással nyithat Melbourne-ben, mivel a Racing Point egy erősebb másolatot készített a tavalyi Mercedesről, de szerintük mindent a szabályok adta keretein belül tettek, de az tény, hogy soha ezelőtt nem dolgoztak ilyen terveken, mint amiket most megvalósítottak.

„Azt mondanám, hogy még mindig csak a kísérleti szakaszban tartunk, miközben sok különböző konfigurációt tesztelünk. Ez egy nagyon más autó ahhoz képest, mint amikkel korábban dolgoztunk. Szóval egy kis időbe telt megérteni a csomagot, de erre számítottunk is.” – nyilatkozta Green.

„Ilyenkor mindent figyelni kell, kezdve az autó egyensúlyát a különféle körülményeknél, a különféle kanyarokban, a különböző gumikon, és így tovább. Nagyon sok munka van ezzel. Azt mondanám, hogy valószínűleg már félúton vagyunk.”

„Érdekes lesz Melbourne-be menni, ahol valóban arra fogunk összpontosítani, hogy az autót a pályához igazítsuk, és azt ne csak szükségszerűen Barcelonára optimalizáljuk. Ezek meglehetősen egyedi körülmények, amik mellett jelenleg dolgozunk.”

„Eddig rendben van az autó, jól reagál, ami nagyszerű. Az egyensúlyt közben az egyik végéről a másikra mozgattuk. A versenyzők úgy érzik, hogy az autó bizalmat ad számukra a vezetés közben, ami szintén jó hír.”

„Amikor a körülmények bonyolultabbá váltak, az autó mutatott néhány igazán jó tulajdonságot a tavalyihoz képest. Ez pedig nagyon bátorító. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vagyunk elégedettek azzal, ahol most vagyunk.”

„Örülök annak, ahol jelenleg vagyunk. A teljesítmény szinte, amit az autóból látunk, olyan mint amire számíthattunk, miután az adatokat összehasonlítottuk a szélcsatornában és a szimulátorban szerzettekkel.”

„A versenyzőink nagyon lelkesek emiatt, szóval felkészültek arra, ami előttük áll, csak nem voltunk biztosak abban, hogy teljes mértékben kiaknázhatjuk a szimulációs munka során megfigyelt lehetőségeket. Minden, amit eddig láttunk, azt sugallja, hogy az elvégzett munka megtörtént a modell oldaláról.”

„A fejlesztési filozófiánk azonban pontosan ugyanaz marad, mint korábban. Melbourne-ben lesznek fejlesztések az autón, folytatván azt a munkát, amit az elmúlt 9 hónapban elvégeztünk. Szóval ezen a területen nincs változás.”

Forrás: hu.motorsport.com

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top