fbpx

A Formula E-ben bemutatkozott a Driver’s Eye kamera!

2020-01-27T09:37:11+01:002020. január 28.|Címkék: , , |

0

Az ABB FIA Formula E bajnokság különleges látásmódot ad a tévénézőkek, akik egy különleges kamerának köszönhetően szó szerint a versenyző szemszögéből láthatják az eseményeket.

A “Driver’s Eye” (Versenyző szeme) egy új, innovatív kamera, a sisakon belül, így az általa nyújtott kép jobban hasonlít a versenyző által látottakra, mint az egyéb kameraállások. A múlt hétvégi közvetítésben már lehetett is látni ilyen felvételeket.

Az FIA által homologizált kamera a sisakon belül, a védőpárnában van elhelyezve, egy vonalban a versenyző szemével. A kamera átmérője 8 milliméter és mindössze 2,5 grammot nyom.

Felipe Massa Driver"s Eye kamera
Fotó: Sam Bagnall / LAT Images / FIA Formula E

“Szerintem király, ahogy a Driver’s Eye megmutatja a rajongóknak azt, amit én látok a versenyen, valós időben.” – mondta a Venturi Racing versenyzője, Felipe Massa. “Betekintést enged a nézőknek a szűk, kihívásokkal teli pályákra, melyeken versenyzünk a Formula E-ben és megmutatja, mire van szüksége a versenyzőnek ahhoz, hogy vezetni tudjon egy futam folyamán. Kedvelem az ilyen technológát, ami a rajongókat közelebb hozza az eseményekhez. A Driver’s Eye egy remek módja annak, hogy megmutassuk, milyen munka zajlik a kormány mögött.”

Forrás: Racingline.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top