fbpx

Élménybeszámoló: Sebesség Fesztivál 2020 (videó)

2020-06-18T14:34:32+02:002020. június 16.|Címkék: , , , , , , , , , , |

0

Az idei év sok szempontból emlékezetes marad számunkra. Feltehetően a januári fagyok közepette senki sem így tervezte még a 2020-as szezont. Vártuk, hogy jöjjön a jó idő, a napsütés, és a tavaszi kizöldüléssel együtt a drift szezonba is belevethessük magunkat. Részben így is lett, igaz némi csúszással.

fotó: Ács Tamás & Mészáros Judit

A szokásos áprilisi szezonkezdés megváratott minket, de június havára ez is elérkezett a drifterek és rajongók életében. A Sebesség Fesztivál hol máshol is került volna megrendezésre, ha nem a már megszokott tököli repülőtéren, a driftelés hazai Mekkájában.

Az eseményen az elmúlt éveknek megfelelően kiemelkedő megjelenéssel képviseltette magát a MOTUL, mint kizárólagos kenőanyag partner, az Inter Cars, mint kizárólagos autó alkatrész partner és a Q-Service, mind kizárólagos szerviz partner.

Azt már sejteni lehetett előre, hogy a hazai mezőny és a rajongók is ki vannak éhezve egy pörgős, gumifüsttel telített hétvégére, és most végre minden adott volt ehhez. A pénteki és szombati délelőtti edzéseket a STREET kategória Top16-ja követte az erősen napsütötte szombat délután. Emellett volt még bőven látnivaló és program a látogatók számára. A gyorsulási futamok egész délután zajlottak, az Euro Madness kiállítói pedig igazi európai gyöngyszemeket hoztak el nekünk Tökölre. Alábbiakban a képi beszámoló!

A STREET kategróia végeredménye a következőképpen alakult:

Street:
1. Mancs
2. Tamás Zoltán
3. Juhász Aba Benedek
4. Szabó Csilla

fotó: Ács Tamás & Mészáros Judit

fotó: Tóth Miklós

fotó: Toomy Photo

 

A vasárnap már a SEMI-PRO és PRO kategóriás versenyzőké volt. A nap ismét egy össznépi edzéssel indult, ebéd után pedig jöttek a kvalifikációk, majd a Top16 futamok. A vasárnapi nap azonban nem volt végig olyan forró és égető, akár a pálya aszfaltja. A szombatihoz hasonló forróságot egy kiadós zuhé váltotta a délután folyamán. A vasárnap a szombathoz hasonlóan rengeteg érdekes programot kínált. Ezen a napon a felkelő nap országának dicső gépei vonultatták fel hazai repertoárjukat a Red Sun Fest keretein belül. Talán kijelenthetjük, hogy az import járgányok legjava volt terítéken a látogatók előtt, de beszéljenek helyettünk a képek:

fotó: Keserű Gergő & Tálai Valéria

fotó: BomberDuck_Photography

 

fotó: Gulyás Gergő Photos

A vasárnapi SEMI-PRO és PRO kategória dobogói az alábbiak szerint alakultak:

Semi Pro:
1. Zajacz Péter
2. Katona Péter Petro
3. Ősz Tibor
4. Petrilla Gergely

Pro: (tsuiso nélküli kvali eredmények alapján)
1. Bócsik Oszkár
2. Gáspár Bence
3. Vigh Csaba
4. Erdős Gábor

A hétvége remek összefoglalását több ízben is szeretnénk bemutatni nektek. A Markom Racing és a Red Sun Fest által készített videók véleményünk szerint hűen tükrözik ezt a június közepi szezonkezdést. Reméljük, hogy minden résztvevő hozzánk hasonló élményekkel gazdagodott, és augusztusban pedig mindenkit viszont láthatunk majd a Lóerők Éjszakáján!

 

Te is kint voltál a Sebesség Festiválon?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

További infókért, hírekért látogass el a DRIFTED honlapjára, és kövesd őket Facebook-on is! (kattints az alábbi képre!)

fotó: Ács Tamás & Mészáros Judit

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top