fbpx

Vettel nem fogadta el az egy éves szerződését fizetéscsökkenéssel

2020-04-22T10:23:52+02:002020. április 24.|Címkék: , , |

0

2020 végén lejár Sebastian Vettel szerződése, a Sky Italia pedig korábban lehozta, hogy a németnek el kellene fogadnia, hogy jelentősen csökkenne a fizetése. A legfrissebb hír az, hogy Vettel ezt nem fogadta el.

Sebastian 2015-ben igazolt a Ferrarihoz, mint annak a leendő első számú versenyzője. Példaképéhez, Michael Schumacherhez hasonlóan világbajnok akar lenni a Ferrarival is, de aztán számos hiba után a Scuderia úgy döntött, hogy inkább elindulnak egy másik úton, Charles Leclerc-rel. Az olaszok megtartanák Vettelt, de csak bizonyos feltételekkel.

A La Gazetta dello Sport szerint a Ferrari csak 12 millió eurót szánna a négyszeres világbajnoknak, és a németnek csak egy éves szerződést ajánlanak. Vettel pedig nem ezt várta. Az olasz újság szerint el is utasította ezen ajánlatot.

A kérdés az, hogy folytatódhatnak-e a további egyeztetések? Vettel elviekben két éves szerződést akar, és nem nagyon akarja alább adni a jelenlegi 40 millió eurós fizetésénél. Hamarosan kiderülhet, hogy a két fél meg tud-e állapodni, vagy a Ferrari kénytelen lesz fiatalabb és olcsóbb alternatíva után nézni.

A Gazzetta információi szerint hárman is esélyesek: a csapattal számtalanszor szóba hozott Daniel Ricciardo, a középmezőnyben remeklő Carlos Sainz, valamint az istálló korábbi tartalékpilótája, Antonio Giovinazzi. A Renault, a McLaren és az Alfa Romeo versenyzőjének szerződése is lejár 2020 végén.

 

Forrás: racinline.hu, formula.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top