fbpx

A Föld napja

2020-04-22T10:39:48+02:002020. április 22.|Címkék: |

0

Az ötletet John McConnell vetette fel 1969-ben egy UNESCO konferencián, San Franciscóban. A Föld napját első ízben 1970. március 21-én tartották, ami az északi féltekén a tavasz első napja.

Ezen a napon általában különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására, ezek az események nyilvánvalóan most később kerülnek majd megrendezésre, de ne felejtsük el szem előtt tartani, hogy Te magad is tehetsz valamit a mindennapokban egy-egy aprósággal, figyelve a környezetedre.

Az alábbi tippeket már rengeteg helyen olvashattad, hallhattad, de az ember hajlamos megfeledkezni ezekről az apróságokról a dolgos hétköznapokon:

A legismertebb környezetvédelmi tennivalók általában: a madarak téli etetése, a parlagfűirtás és a szelektív hulladékgyűjtés.

De ezeken kívül is tehetünk a környezetért:

  • Műanyag és papír zacskók helyett: mosható textil szatyor, kevesebb csomagolt termék.
  • Palackozott víz: ha kénytelen vagy venni: utazás, érzékenységek, kisgyermek van otthon stb.  figyelj arra, hogy mindig gyűjtsd össze őket, és vidd el a legközelebbi szelektív hulladékgyűjtőbe! Egy kicsit költségesebb, ám megtérülő megoldás lehet az otthoni víztisztító és egy alumínium vagy üvegpalack beszerzése.
  • Papír törlőkendők: szerezz be egy csomag mikroszálas tisztítókendőt! Ezeket akár fél évig tudod használni. A papír törlőkendők igenis hatalmas mennyiségű szemetet jelentenek, és többe is kerülnek éves szinten, mint a mikroszálas változat.
  • Vegyszerek: vannak olyan területek a lakásban, amelyek esetén elegendő a BIO szerek használata, ugyanolyan hatékonyak!
  • Áram, fűtés, víz: mindig csak annyit használj, amire szükséged van. Ezzel nem csak energiát spórolsz, hanem kedvezel a pénztárcádnak is.
  • Igyekezz olyan termékeket megvásárolni, amelyek újrahasznosításból származnak.

Végezetül pedig, hogy még hasznosabbnak érezzük magunkat ajánlunk egy internetes kereső oldalt is az ECOSIA-t.

Az Ecosián való kereséseid után, egészen pontosan 45 keresésenként fát ültetnek azokon a helyeken, ahol nagy szükség van rá. Fantasztikus kezdeményezés, légy tagja te is!

 

Boldog Zöld napot kívánunk!

 

 

Forrás: wikipedia

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top