fbpx

Kubica tanácsaival gazdagodva zárta a hétvégét Vogel Adri a Hungaroringen

2019-08-09T16:48:49+02:002019. augusztus 9.|

0

Vogel Adri meghívást kapott a Williams Racing főhadiszállására a Hungaroringre a múlt hétvégén rendezett Formula 1 Magyar Nagydíjra. Nem is akármilyen tanácsadóval volt dolga. Az Inter Cars által is támogatott versenyző hölgyet ugyanis maga Robert Kubica látta el pálya- és rallye versenyzésben gyűjtött tapasztalataival. A két titán pedig augusztusban folytatja is az eszmecserét!

A Hungaroringen találkoztak lengyel partnerünk, az Orlen motorolajgyártó cég által támogatott versenyzők. Vogel Adriennt csapata, a Roger Racing Team tulajdonos-vezetője, és menedzsere Jobbágy Ákos is elkísérte előbb a Williams boxába, majd a motorhome-ba is, ahol a csapat mindkét pilótájának bemutatták őket.

“Amint kiderült, hogy közünk van a versenyzéshez, Kubica azonnal leült hozzánk, hogy beszélgessünk. Csillogó szemmel beszélt a raliról, a magyarországi ralifutamok gyorsasági szakaszait kőkeménynek nevezte.Kiderült ugyanis, hogy nemcsak a WRC-t, hanem például az itteni futamokat is folyamatosan figyeli, és teljesen lenyűgözi, hogy a magyarok milyen gyorsaságikon, milyen elképesztően nagy átlagsebességgel mennek.Meséltünk neki az ERC idei évadzáró fordulójáról, a Nyíregyháza-raliról, amit a magyarországi Monte Carlo ralinak nevezett el, a várhatóan télies időjárási körülmények miatt. Élmény volt hallgatni, amilyen részletességgel és átéléssel beszélt raliautói műszakai adatairól is” – osztotta meg a találkozó részleteit Jobbágy Ákos.

Kubica köztudottan a rallye egyik örök szerelmese. Még a 2011-es súlyos kimenetelű balesete sem tudta elvenni ezt a rajongást tőle. A Forma-1 idei visszatérője persze nem csak a rallyeról beszélgetett Adrival.

 

“Kíváncsian kérdezte, milyen sorozatokban és milyen autókkal indultam. Azt mondta, készüljek fel, ha egyszer összkerék meghajtású raliautóba ülök, többé nem is akarok majd mást vezetni. Kaptam tanácsokat ahhoz, hogy raliban, murvás gyorsaságikon mi lehet az eredményes taktika. Orlen-támogatott versenyzőként természetesen jól ismeri az Orlen kenőanyaga, a Platinum által szponzorált Kia Platinum Cupot is. A Pirelli versenyabroncsaival kapcsolatban is adott tippeket, alig várom, hogy kipróbálhassam, amiket javasolt”

mesélte sejtelmesen a beszélgetésről Vogel Adrienn.

Adrira az idei nyári szezonban még vár egy Ózd-Salgó Rallye augusztus végén, valamint egy héttel később a Kia Platinum Cup csehországi szakasza.

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top