Bosch – Felhőre tervezve

Az akkumulátorok hosszabb élettartama végett a Bosch kifejleszt egy új felhőalapú szolgáltatást, mely kiegészíti a gépjárművek akkumulátor-vezérlő rendszereit, mivel a különféle stresszhatások az akkumulátor-cellák gyorsabb elöregedéséhez vezetnek.

„A Bosch összekapcsolja az elektromos gépjárművek akkumulátorait a felhővel. Az adatalapú szolgáltatásokkal jelentősen javíthatjuk az akkumulátorok teljesítményét, illetve megnövelhetjük élettartamukat” – mondta Dr. Markus Heyn, a Robert Bosch GmbH Igazgatótanácsának tagja.

A “felhőben” található okosszoftver-funkciók elemzik az akkumulátor státuszát, illetve a cella öregedésének megelőzése vagy lelassítása érdekében különböző folyamatokat hajtanak végre. Ezek a funkciók akár 20 százalékkal csökkenthetik az akkumulátor elhasználódását. A járműből és annak környezetéből gyűjtött adatok játsszák a főszerepet ebben.

 

A felhőből kinyert információk alapján a műszerfalon jelennek meg utasítások, amik elősegítik az akkumulátor élettartamának meghosszabbítását.

2019.07.30.

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat