fbpx

Tények, hogy miért a szintetikus Mobil 1 motorolajat válassza a hidrokrakkolt olajjal szemben!

2022-07-22T14:26:49+02:002022. július 28.|Címkék: , |

0

Ahhoz, hogy megértsük, hogy mit értünk hidrokrakkolt és szintetikus olaj alatt, meg kell érteni a gyártási technológiát. Az alapolajokat hat (Group I., II., III., IV., V., VI.) csoportba soroljuk, amelyek kémiai összetételükben, azaz tulajdonságaikban eltérnek egymástól. Az alapolaj határozza meg, az olaj tulajdonságát, amit még adalékokkal módosítanak. Adalékok lehetnek viszkozitás módosító, habzásgátló, kopásgátló adalékok stb. Az alapolajok közül az első három csoportba (I., II., III.) tartoznak az alacsonyabb minőségű hagyományos ásványi bázisú olajok. Ezeket az olajokat fizikai úton állítják elő, ellenben a szintetikus olajokkal, ahol kémiai eljárást alkalmaznak. Az ásványi olajoknak a viszkozitásindexe (VI) és a szénhidrogén szaturációjuk alacsonyabb és magasabb kéntartalommal és szennyeződéssel rendelkeznek, nagy előnyük csak az alacsony ár. Továbbá a Group III. csoportba tartozik a hidrokrakkolt olaj is. A Group IV.-től a VI.-ig csoportokba kategorizáljuk a szintetikus olajokat.

Ahogy említettük mindig az alapolaj határozza meg az olajunk minőségét. Az ábra is jól mutatja, hogy a szintetikus olajokkal szemben a hidrokrakkolt egy alacsonyabb ásványi formula csoportba esik, így a hidrokrakkolt olaj sosem fogja elérni egy teljesen szintetikus olaj minőségét.

Sok autótulajdonos azt állítja, hogy ez a fajta olaj a félszintetikus csoportba tartozik. Ha alaposan megnézzük a termékek leírását, az tapasztalható, hogy ásványi bázisú olaj, amelyeket egy szintetikus technológiát alkalmazva állít elő. Tehát a hidrokrakkolt olaj egy ásványibázisú olajból előállított magasabb szintű olaj, ami sosem fogja elérni a teljesen szintetikus olaj minőségi szintjét.

Színes olajtársaságok nagyobb százalékban értékesítenek hagyományos ásványi bázisú olajokat és hidrokrakkolt olajokat, amit „szintetikus” olajként értékesítenek, viszont mint korábban írtuk a hidrokrakkolt és a szintetikus olaj nem egy és ugyanaz. Ellenben más olajtársaságokkal a Mobil a piacvezetők közé tartozik a szintetikus kenőanyagok értékesítésében és előállításában.

Miért fontos a szintetikus kenőanyag alkalmazása?

Egy kiváló motorolajnak tökéletes kenést kell biztosítani, hogy gépjárműve zökkenőmentesen működjön. A világ vezető szintetikus motorolajaként a Mobil 1TM egy szabadalmaztatott többrétegű kopásgátló technológiát tartalmaz, amely a hagyományos motorolajokon túlmutató teljesítményt nyújt. A technológia lehetővé teszi, hogy a Mobil 1TM túlszárnyalja a japán, európai és amerikai autógyártók legszigorúbb szabványait, és kivételes védelmet nyújtson a motorok kopása ellen, még extrém meleg-, hideg- és kihívást jelentő vezetési körülmények között is.

A szintetikus termékek alapanyagait jóval alaposabb finomítási módszerekkel állítják elő, mint a hagyományos ásványolaj alapú termékekét, ezzel lényegesen jobb védelmet, magasabb teljesítményt biztosítanak, mint a hagyományos ásványolaj alapú termékek. Mindez elsősorban a homogén molekula eloszlásnak köszönhető.

Ismerje meg a szintetikus motorolajok előnyeit és azt, hogy miben más a Mobil 1TM

Felülmúlhatatlan motorvédelem

Szabadalmaztatott, nagy teljesítményű adalékrendszert tartalmaz, amely páratlan motorvédelmet nyújt gépjárműve motorjának.

Mindig kiváló, új állapotban tartja a motort.

Még akkor is teljeskörű védelmet nyújt, ha a motor erős igénybevételnek van kitéve, például, ha utánfutót húz, vagy terhet szállít.

Kiváló ellenállás a magas hőmérsékletekkel szemben

A magas hőmérséklet oxidálhatja a kenőanyagokat, ami viszkozitás növekedést és iszap-, lakk-képződést okozhat, amelyek nyomán furatok eltömődhetnek, dugattyúgyűrűk megszorulhatnak, ami növeli a motor kopását és csökkenti a motor hatásfokát.

A Mobil 1TM antioxidáns rendszere jobb ellenállást biztosít, mint a hagyományos olajok, akár 200°C-ig is.

Kiváló teljesítmény alacsony hőmérsékleten

Hidegindításkor, egy hagyományos ásványiolaj keringése némi időbe telik, hogy a kenőanyag eljusson a kenési pontokhoz, így az indítási periódusban az alkatrészek közötti súrlódás nagyobb, ami kopáshoz vezethet.

Ezzel szemben a Mobil 1™ szintetikus kenőanyaga gyorsan eljut a kenési pontokhoz, átkeni a motort. Akár -50°C alatt is könnyűfutású, vékonyabb olaj védelmet biztosítanak a motor mozgó alkatrészek számára a kopás ellen.

Kivételes tisztítóerő

A Mobil 1TM egyedülállóan kiegyensúlyozott adalékrendszert tartalmaz (detergens-diszpergens) ami tisztán tartja a motort a lerakódások és iszap elleni képződés érdekében.

A laboratóriumi vizsgálatok során egy amerikai és egy európai járművet teszteltek, a teszt során a motor hagyományos ásványolajjal üzemelt, amit Mobil 1TM-re cseréltünk. Mobil 1TM motorolaj használatával az ajánlott olajcsere-intervallumot követően, 25.000 kilométeres vezetést követően a motoron tisztulás volt tapasztalható. Közel vadonatúj állapotra szintre tért vissza.

Alacsonyabb olajfogyasztás

Nagyobb ellenállást ér el az olaj oxidációval és elpárolgással szemben az alacsonyabb olajfogyasztás érdekében.

Egy összehasonlító tesztet végeztünk, ahol 325.000 kilométert távot tettek meg a gépjárművek, amely során a teszt kimutatta, hogy a Mobil 1TM fogyasztása csak a 1/8-a a hagyományos prémium márkájú autóénak.

 

Felülmúlja a gyártó specifikációit

A Mobil 1TM túlteljesíti az autógyártók, az olajipar és más iparági csoportok által kiadott elfogadásokat világszerte.

 

 

 

Autógyártók általi elismerés

A Mobil 1TM kenőanyagokat a világ számos vezető autógyártója választja.

A Mobil 1TM kenőanyagokkal töltik fel gyárilag az egyes Porsche, Mercedes-AMG és Aston Martin modelleket, valamint a Nissan GT-R és a McLaren MP4-12C gyártósorról leguruló autókat.

 

Megnövelt motor élettartam

Meghosszabbítja a motorok élettartamát, még a régebbi gépjárművek vagy nagy futásteljesítményű járművekben is egyaránt.

A tökéletesen kifejlesztett tisztítóadalékok tisztán tartják a dugattyúgyűrűket, és megakadályozzák, hogy letapadjanak, így segítik a motor hatékonyságát.

(Megjegyzés: A Mobil 1TM nem tudja megoldani a meglévő motorhibát)

Bizonyított teljesítmény

A Mobil 1TM technológia nagy igénybevételt jelentő teszteken és akár 1,6 millió kilométeres tartóssági próbákon esett át, mint például: Million Miles 1990-ben, a Drive Around the World 2003-ban, a Las Vegas Taxi Cabs 2005-ben és a Drive Around Australia 2006-ban.

Még a Mobil 1TM korábbi generációi is, a kiterjedt, hosszú távú autótesztek megerősítették a Mobil 1TM azon képességét, hogy akár 1,6 millió kilométer megtétele után is „újként” működjön a motor!

Kedvezőbb üzemanyag-fogyasztás

Egy átlagos ásványibázisú motorolaj hidegindításakor több időre van szükség hogy a motorolaj eljusson a kenési pontokig, mivel ilyenkor még vastagabb (nagyobb a viszkozitása), mint üzemi hőmérsékleten, ezért ebben a periódusban a motor hatásfoka gyengébb. Mobil 1TM szintetikus olaj alkalmazása esetén sokkal gyorsabban átkeni a motort, és sokkal hamarabb éri el a maximális üzemi hatékonyságot. A Mobil 1TM antioxidáns rendszere jobban ellenáll az oxidációnak és az olaj viszkozitás növekedésnek, mint a hagyományos olajok, ami alacsonyabb súrlódást és jobb üzemanyag-fogyasztást eredményez.

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top