fbpx

Mobil kenőanyagok automata sebességváltókhoz

2022-06-24T10:25:39+02:002022. június 17.|

0

Hagyományos automata hajtóműolajok

Az automata sebességváltókban az ATF folyadékban (Automatic Transmission Fluid elnevezés alapján) úszó lamellás kuplungoknak nagyon gyors nyitást és zárást kell végrehajtaniuk. Ez egy speciális súrlódási karakterisztikát kíván a hajtómű folyadéktól, ami az egyes hajtómű gyártóknál eltérő lehet. Természetesen ezek az olajok sem lehetnek örökéletűek, ma már a gyártók is reálisabban gondolkoznak, mint korábban és egyre inkább véges csereperiódusokat írnak elő használatukra.

 

A Mobil ATF Multi-Vehicle kenőanyagot az ExxonMobil az alábbi felhasználási területekre ajánlja:

A Mobil ATF Multi-Vehicle használata nem ajánlott DCT vagy CVT automata sebességváltókhoz.

Az ExxonMobil által kifejlesztett univerzális kenőanyag, a Mobil ATF Multi-Vehicle egy prémium minőségű, teljesen szintetikus automata hajtóműolaj, amelyet kiváló minőségű szintetikus alapolajok és fejlett adalékrendszer felhasználásával fejlesztettek ki, hogy megfeleljen az európai, ázsiai és az amerikai járművek széles körében használt automata sebességváltók követelményeinek

Hajtóműolajok fokozatmentes automata hajtóművekhez

A fokozatmentes, vagyis CVT (Continuously Variable Transmission) váltókhoz kifejlesztett hajtóműolaj, a Mobil CVTF Multi-Vehicle. A CVT váltók története 60 évvel korábbra nyúlik vissza, és azóta a működési elvük semmit sem változott. A kis helyigényű, költségtakarékos váltótípus legfontosabb része a két kúptárcsa, amelyeket egy szíj – vagy a modern váltók esetén – lánc köt össze. Mivel a kúptárcsák távolsága a két végpont között fokozatmentesen változtatható, ezért a rajtuk feszülő szíj vagy lánc áttétele is ennek megfelelően, fokozatmentesen állítható. Napjainkban főleg a hibrid gépjárművekben találkozhatunk a CVT váltókkal, mivel több autógyártó is ilyen egységet illeszt a benzin-villany hajtáshoz.

Az ExxonMobil által kifejlesztett kenőanyag, a Mobil CVTF Multi-Vehicle egy prémium minőségű, teljesen szintetikus automata hajtóműolaj, amelyet kiváló minőségű szintetikus alapolajok és fejlett adalékrendszer felhasználásával, szerviz feltöltésre fejlesztettek ki, hogy megfeleljen az európai és ázsiai járművek széles körében használt fokozatmentes sebességváltók követelményeinek. A Mobil CVTF Multi-Vehicle minden időjárási körülmények között egyenletes váltást és kényelmes vezetési élményt biztosít, miközben teljes hatékonysággal védi a hajtómű alkatrészeit és meghosszabbítja a sebességváltó élettartamát.

A Mobil CVTF Multi-Vehicle kenőanyagot az ExxonMobil az alábbi felhasználási területekre ajánlja:

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top