fbpx

LubeAnalyst használt olajállapot laborvizsgálati szolgáltatás – Orbico Hungary Kft.

2022-06-20T09:44:31+02:002022. június 21.|Címkék: |

0

A kenőolaj, legyen az motor, hidraulika vagy hajtómű olaj magában hordozza a vizsgálandó gép főegységei üzemének múltját és rámutat a jövőben várható eseményekre.

A LubeAnalyst a géptulajdonosok/üzemeltetők kenőolajai és gépei rutinszerű egészségvizsgálata, amit számos cég a tervszerű és az állapotfüggő karbantartási stratégiája részeként alkalmaz.

A független laboratóriumban végzett LubeAnalyst nevű használt olaj vizsgálati szolgáltatás alkalmazásával még átfogóbban és a lehető legjobb minőségben szolgálhatók ki partnereink, ami megfelel a mai korszerű piaci és vevői igényeknek.

 

LubeAnalyst szolgáltatás használatának előnyei:

 • A gép nagyobb megbízhatósággal rendelkezik, kevesebb a kieső idő a potenciális hibaforrások korai megállapításának köszönhetően
 • Gyorsan és időben rendelkezésre álló vizsgálati eredmények
 • Alacsonyabb gépjavítási költségek
 • Nagyobb üzemeltetési biztonság
 • Az üzemképesség pontos felügyelete

 

E szolgáltatás folyamatos használatával a vállalatánál vagy vállalkozásánál kiváló költség-haszon arány érhető el, nő a berendezések, gépek rendelkezésre állása és a karbantartási költségek csökkentésén keresztül pénzt takaríthat meg.

A vizsgálat segítségével a gép leállítása, megbontása nélkül juthatunk értékes információkhoz annak állapotáról. A hiba megállapítása esetén gondoskodhatunk a tervszerű javításáról, így elkerülhetjük a gép váratlan meghibásodásából eredő, termeléskiesést okozó gépleállásokat. A laborvizsgálat lehetőséget ad a kenőanyagok többlet teljesítményének, a gépnek védelmet adó tulajdonságainak bemutatására, a külső szennyezők bejutásának nyomon követésére vagy észlelésére.  Egy olajminta minden részletre kiterjedő vizsgálata után kapott eredmények önmagukban nem elegendőek ahhoz, hogy messzemenő következtetéseket vonjunk le a gép műszaki állapotára, üzemeltetési körülményeire, illetve a kenőanyag megfelelőségére, viszont a szakértők tapasztalatai, valamint a más, hasonló gépek mintáinak vizsgálati eredményei alapján diagnosztizálhatjuk az adott gépet.

 

Milyen lépésekből áll a laborvizsgálati szolgáltatás?

 1. A laborvizsgálatba vont a termelés szempontjából meghatározó, kritikus berendezések összesítése.
 2. A vizsgálandó kenési pontok (főegységek) és azok olaj mintavételi gyakoriságának meghatározása.
 3. A megfelelő módon elvégzett olajmintavétel és a főegység adatainak összegyűjtése (hidraulika, motor, váltó, használt olaj, gép és olaj futott üzemóra stb.)
 4. A gép korábbi esemény adatainak összegyűjtése (utántöltések, esetleges szűrések, paraméter változások stb.)
 5. Minta megküldése a külföldi, független laboratóriumba.
 6. A használt olaj laboratóriumi elemzése, (ahol több vizsgálatot végeznek el pl. viszkozitás, lobbanáspont, közömbösítő tartalék mérése, kopadékok – vas, króm, ón, ólom, réz, nikkel, alumínium stb.-, a szennyezők – nátrium, kálium, szilícium, lítium, korom stb.-, és az adalékok – kalcium, cink, foszfor, bárium, magnézium, molibdén stb. vizsgálata), illetve az eredmények értékelése.
 7. Vizsgálati eredmények és a hozzá tartozó, azokból levont szakvélemények megérkezése.
 8. A laborvizsgálati eredmények az üzemeltető felé történő megküldése és értelmezése.

A fenti tevékenységek végrehajtásával az üzemeltető képes lesz a laborvizsgálati szolgáltatásba bevont gépek teljes mértékű, de biztonságosan történő üzemeltetésére és felügyeletére, de akár a gépkönyvtől eltérő specifikációjú olaj használata során a tapasztalható csereperiódus csökkenés követésére, a gép korai elhasználódásának figyelemmel kisérésére. A LubeAnalyst a használt olaj típusára és gyártójára való tekintet nélkül az alkalmazások széles körében használható.

A LubeAnalyst laborvizsgálati rendszer használatának főbb előnyei Partnereink számára:

 • Megbízható, világszinvonalú, nagy tapasztalattal rendelkező laborháttér
 • Független laborvizsgálati eredmény
 • A vizsgálati csomagok széles, alkalmazás specifikus választéka (csomagokban illetve egyedi kiegészítő vizsgálatok lehetőségével)
 • Gyors mintavizsgálat, kiértékelés, nyomonkövetés, a laborvizsgálati eredmények elérésének széles köre
 • Múltbeli nagyszámú, több százezer minta vizsgálatán alapuló, adatbázis
 • Berendezésspecifikus adatok rendelkezésre állása

Vizsgálati adatok trendszerű feltüntetése a könnyebb érthetőség érdekében

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top