fbpx
Főoldal - Kenőanyag - Tízmilliós megtakarítást jelent a jó olaj!

Tízmilliós megtakarítást jelent a jó olaj!

2021-06-11T10:48:06+02:002021. június 11.|Címkék: , |

0

Minden gépjármű üzemeltetése jelentős ráfordításokat igényel, de jól megválasztott összetevőkkel ezek mértéke jelentősen is csökkenthető. A haszonjárműveket, különösen a nagyobb flottákat üzemeltető cégeknél ez a megtakarítás akár a tízmillió forintos nagyságrendet is elérheti, évente!

A gépjárművek üzemanyag fogyasztását rengeteg tényező befolyásolja, többek között a üzemeltetéshez használt kenőanyag is. A kenőanyagok nem csak a súrlódást csökkentik, hanem a teljes mechanikai egység működésére, sőt az üzemanyag fogyasztásra is kihatnak. A világ vezető kenőanyag előállító vállalata, a Shell mindezek figyelembevételével fejlesztette ki Rimula termékcsaládját, mely az egyik legismertebb és legelismertebb a nagyteljesítményű dízelmotorokhoz szánt motorolajok piacán.

A Rimula motorolajokat elsősorban a tehergépjárművek, a buszok, a mezőgazdasági gépek és az építkezéseken használt nehézgépjárművek folyamatosan nagy terhelésnek kitett erőforrásai tökéletes kenése érdekében fejlesztette a Shell. Ezekre a belső égésű motorokra a legszélsőségesebb körülmények között is szükségük van az üzemeltetőknek, biztos indítással és magas működési hatásfokkal, a meghibásodások legkisebb előfordulása mellett. A Shell Rimula kenőanyagok a folyamatosan változó igényeihez alkalmazkodó, legkorszerűbb olajipari technológiára épülnek.

A frissen megújult termékcsalád kialakításakor a fejlesztők feladata az volt, hogy a technológiák és a vásárlói igények változásának teljes mértékben megfeleljen a Rimula kenőanyagcsalád, miközben a végfelhasználók – és a szakma számára is – megkönnyítsék az adott feladathoz legjobban illő olaj kiválasztását már hét különböző teljesítményszinten.

A Shell Rimula R6 LME megfelel az API CJ-4 / ACEA E9 / Volvo VDS-4 előírásoknak és karbonsemleges is a teljes termék életciklust tekintve. A Shell természet alapú szén-dioxid-kibocsátási portfóliója kompenzálni fogja e termékek teljes életciklusának CO2-kibocsátását, az alapanyagtól a csomagoláson át a gyártást és értékesítést is beleértve, kiegészülve a felhasználással. Az így készült szintetikus Shell kenőanyagok teljes életciklusában (gyártástól a végső felhasználásig) ellensúlyozza a CO2 kibocsátást több tevékenységével, mint faültetési kampányok, megújuló energiaforrások kutatása és fejlesztése, karbonkvóta vásárlása. Minden egyes szén-dioxid kibocsátási egység (karbon kredit) segít elkerülni, vagy csökkenteni az üvegház hatású gázok termelődését, ami 1 tonna CO2 vel egyentértékű.

Emellett összefér a kipufogógáz-utánkezelő – SCR – rendszerekkel, valamint meghosszabbított olajcsere periódust és üzemanyag megtakarítást nyújt. Mivel a Shell legújabb termékei közé tartozik, ezért különösen alkalmas az Euro4, Euro5 és Euro6-os motorokhoz. Az olaj a Shell „Low-SAPS” (kis szulfáthamu, kis foszfor- és kéntartalmú) adalékcsomagját használja, amely egy új, egyedülálló kopásgátló rendszerrel még erőteljesebb védelmet szolgáltat. A szintetikus technológiájú alapolajok használatával tovább növelt nagyteljesítményű védelem még jobban erősíti az olaj tulajdonságait, azaz megnöveli az adalékok aktivitását, amely üzemanyag takarékos, alacsony viszkozitású olajat eredményez, a motor élettartamával kapcsolatos bárminemű kompromisszum nélkül.

A Shell Rimula R6 LME főként a közúti teherjárművekhez ajánlott, például az olyan teherautókhoz, mint a Mercedes-Benz, MAN, DAF és más márkák korszerű, alacsony károsanyag-kibocsátású járművei.

Egy olaj valós képességeiről senki nem tud jobban beszámolni, mint a felhasználó. Különösen, ha nem csak egy, hanem több járműben is használja a kenőanyagot.

A Shell Rimula R6 LME segített Éder Zoltán egyéni vállalkozó szállítmányozó vállalatának az üzemanyag-megtakarításban. A teszten kimutatott üzemanyagfogyasztás-csökkenés járművenként átlagosan 2,3 %, azaz közel 125 ezer forintos, ami összességében a vizsgált 200 járművet tartalmazó flottára vonatkozóan 25 milliós költségcsökkentést jelent – nem beszélve a hosszabb olajcsere-periódus lehetőségéről.

A laborvizsgálatok mindezen túl azt is kimutatták, hogy azonos futott kilométert követően arányosan az alacsonyabb viszkozitású termék használata ellenére a kopás mértéke kisebb a Shell Rimulával, ami felveti a jelenleg alkalmazott olajcsere periódus további növelésének lehetőségét, ez pedig további költségmegtakarítás jelent.

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top