Az M-Sport legújabb, Rally3-as Ford Fiestáját tesztelhette Vogel Adrienn

A Ford raliautóinak fejlesztéséért és gyártásáért felelős M-Sport hivatalos tesztjén vehetett részt Vogel Adrienn. Ez már a második alkalom, hogy meghívták a tavaly az MNASZ által az Év női autóversenyzőjének választott magyar pilótát: tavaly az akkori legújabb fejlesztésú rally4-es Ford Fiestát próbálhatta ki a bemutatás előtt, most a Ford Fiesta rally3-at vezethette.

A FIA ERC ERC3-as kategóriáját 2020-ban hetedik helyen záró Vogel Adri értékes tapasztalatokat szerzett a lengyelországi hivatalos teszten, melyen a 2020-as WRC junior bajnok Tom Kristensson navigált a magyar versenyzőnek, aki a próba után azt mondta: “Adrienn egyszerűen lenyűgöző teljesítményt nyújtott, hihetetlen, ahogy elsőre kezelte az autót.”

Vogel Adri pedig így kommentálta élményeit: “Fantasztikus autót épített az M-Sport, nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy itt lehettem. Az autó remekül viselkedett murván és az ugratókon is, kényelmesen átment mindenen, nagyon jól kezelhető. Aszfalton is hatalmas élmény volt, jó volt megtapasztalni egy kicsit erősebb autóval az összkerékhajtást. Ami hiányzik a rally4-es Ford Fiestából, az ebben a rally3-asban mind benne van. A hátulja segíti a fordulást, neutrális a viselkedése, féktávokon is stabil. Jó visszajelzéseket ad, kontrollálható, könnyebb vezetni, mint egy első kerekes Ford Fiestát. A rally4-es autóban szerzett tapasztalatok viszont elengedhetetlenek ahhoz, hogy egy ilyen autót tudjon vezetni az ember. Még egyszer köszönöm a meghívást, reméljük, lesz folytatás” – nyilatkozta Vogel Adri a teszt után nem sokkal.

Vogel Adrienn a tervek szerint idén ismét a rali-Eb futamain indul. Pontos és konkrét versenynaptárát később jelenti be.

Forrás: rallycafemagazin.hu

2021.02.03.

Ezen a weboldalon sütiket használunk.
Adatvédelmi nyilatkozat