fbpx

Új nagykövettel bővült az Orlen Oil csapata

2020-08-06T10:15:49+02:002020. augusztus 6.|Címkék: , , , , , , , , |

0

Bartosz Zmarzlik – a jelenelgi solo speedway világbajnok csatlakzott a PLATINUM Nagykövetek csapatához. Az ORLEN OIL és a sportoló közösen egyeztek meg együttműködésük részleteiben erre a szezonra. Emellett a következő évben Kuba Przygonski, Vogel Adrienn, Marcel Surmacz és Robert Kubica(F1 versenyző a DTM szériában), valmaint Iwona Blecharczyk a „Kamionos lány” – profi kamionversenyző- is a PLATINUM márka csapatának részét képezik.

Az autóipar, beleértve a motorsportot is, fontos szerepet játszik az ORLEN OIL szponzorációs stratégiájában, amelynek okán a Vállalat folyamatosan bővíti a PLATINUM márka nagyköveteinek programját – olyan személyekkel, akik teljesítményükkel és képességeikkel voltak kiemelkedőek az autóiparban, és autósportban. Egyfelől, mint a lengyel kenőanyagok piacvezető márkája, az ORLEN OIL felelősségének tartja olyan területek támogatását, amelyek pozitív hatással vannak több millió lengyel számára az autósport különböző területein. Másfelől pedig azt tapasztaljuk, hogy szükség van a sport minden nemű népszerűsítésére, és különösen az egészséges és aktív életmódra. Ezt a két megközelítést kombinálva, az ORLEN OIL évek óta meghatározza azt az irányt, amely a legjobban tükrözi a vállalat természetét, ebből kifolyólag született döntés annak érdekében, hogy főként a motorsport területén tevékenykedjünk.

Bartosz Zmarzlik, az ORLEN csapat tagja eddigi legnagyobb eredményét 2019 október 5.-én a Torun Motoarena-ban érte el, ahol az egyéni világbajnoki címet sikerült megszereznie. Ő a harmadik lengyel a történelemben Jerzy Szczakiel(1973) és Tomasz Gollobie(2010) után, aki megnyerte ezt a címet.

Karrierje kezdete óta a Stal Gorzów csapatával versenyzett. 6 dobogós helyezést ért el a Lengyel Csapat Bajnokságban a csapatával. Eredményei között szerepel egy aranyérem is, amelyet az Egyéni Junior Világbanjokságon szerzett 2015-ben, két ezüstérem a Lengyel Egyéni Bajnokságban 2015-ben és ’19-ben, és további érmek a Lengyel Sppedway csapattal junior és senior kategóriában egyaránt. A Przeglad Sportowy szavazása során 2019 legnépszerűbb sportolójának is megválasztották.

Egy újabb együttműködéssel töltött évet tudhat magáénak az ORLEN OIL és Kuba Przygonski – A 2018-as Cross Country világbajnok, 2019-es Dakar Rally 4. helyezett, valamint többszörös Lengyel Driftbajnok. Ő a legsikeresebb lengyel a motorsportban, és az ORLEN csapat tagja. Ciklikusan részt vesz a cross country világbajnoki rali futamokon, amely fontos stádiuma a világ legrangosabb rali versenyére, a Dakar Rally-ra való felkészülésében.

Vogel Adrienn Magyarország női autóversenyző sztárja, akinek több ezren követik tevékenykedéseit napi szinten mind hazájában, mind Európa szerte. Természetesen Lengyelországban is saját követőtáborral rendelkezik.  Adrienn részt vett az utolsó két Velva Street Racing versenyen, a PLATINUM Rally Memorial-on Wieliczka-ban, Magyarországon pedig megválasztották az „Év női autóversenyzőjének” 2017-ben és 2018-ban is a MNASZ és a Magyar Formula Magazin által.

Marcel Surmacz profi gokart versenyző, aki fiatal kora ellenére már rengeteg eredményt tud felmutatni karrierje során hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt. A 2019-es ROTAX MAX KIHÍVÁS döntőjében 6. helyezést ért el, az elmúlt időben pedig kétszer is megnyerte a Lengyel Bajnokságot, a Magyar Nemeztközi Bajnokságot, Nemzetközi Magyar Bajnok lett, és Közép- és Kelet-Európa Bajnoka. Dícséretre méltó sikereit igazolja háromszoros Európai Rotax CEE győzelme is.

Vállalatunk fontosnak tartja a sport népszerűsítését a gyermekek és fiatalok körében, éppen ezért támogat minél több családi és gyermekeknek szóló sportrendezvényeket Lengyelországban. Remek példa erre az évente megújuló együttműködés a PKN ORLEN és más ORLEN Captil Group vállalatok között, melynek keretén belül kerül valósul meg a Verva Street Racing, Lengyelország legnagyobb autós rendezvénye.

 

forrás: ORLEN OIL

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top