fbpx

A PKN ORLEN az Alfa Romeo Racing ORLEN Formula 1 csapat kinevezett szponzora

2020-07-29T10:16:51+02:002020. július 30.|Címkék: , , |

0

Az év elején a PKN ORLEN az Alfa Romeo Racing ORLEN Formula 1 csapat kinevezett szponzora lett a 2020-as és a 2021-es szezonban. Robert Kubica az együttműködés keretében a csapathoz csatlakozott, és az ORLEN logó lett az autójának és az overáljának az egyik fő díszeleme. Az olajtársaság a fiatalok képzését is támogatja az ORLEN Karting Akadémia révén, amelyet a Sauber Motorsport irányít.

A PKN ORLEN logó kitettségértéke a 2019-es szezon befejeztével meghaladta a 190 millió PLN-t, a kiskereskedelmi hálózat nyeresége is jelentősen nőtt. Ily módon az elmúlt szezon felülmúlta a társaság elvárásait a világ legrangosabb versenyén való részvételnek köszönhetően szerzett előnyök szempontjából. A globális márka arculatának felépítése lehetővé tette a közös márkanévhez kapcsolódó folyamat beindítását, amely keretében a cégcsoport hálózatához tartozó összes európai állomás Csehországban, Németországban és Szlovákiában egy cégér alatt működik.

Az ORLEN márkanév, mint a szponzorcsomag része a tavalyi évhez képest jelentősen nőtt. A társaság logója a csapat hivatalos nevében is szerepel, és a teljes kommunikáció az Alfa Romeo Racing ORLEN név alatt zajlik. A csapat kocsijaira a sast ábrázoló logó került fel, többek között a hátsó és az első szárnyra, a Halo-felnikre, a tükrökre és az oldalsó részekre. Illetve a logó az overallok mellkasán és hátulján, valamint három helyen az összes versenyző sisakján is látható. Ezen felül a társaság logója a szerelők és a csapattagok ruháin, a szállító eszközökön, a garázs belsejében és a lakóautóban is megtalálható. Továbbá az Alfa Romeo Racing-gel kötött megállapodás az eddiginél sokkal több versenyző és  csapattag bevonására ad lehetőséget a PKN ORLEN rendezvényei megtartásához, ideértve különösen a társaság által szervezett legnagyobb lengyelországi autóverseny, a VERVA Street Racing támogatását. Ez vonatkozik Robert Kubica-ra is, aki az Alfa Romeo Racing ORLEN tartalékversenyzője lett.

Az együttműködés részeként lengyel fiatal autóversenyzők is csatlakozhatnak a Sauber Motorsport svájci cég által irányított ORLEN Karting Akadémiához, amely a Forma-1-en belül működő Alfa Romeo Racing verseny szervezője és végrehajtója. Ez a társaság által 2018-ban elkezdett tevékenység folytatása, amikor a cégcsoport a lengyel karting-verseny stratégiai szponzora lett és célul tűzte ki Robert Kubica utódjainak kiválasztását és képzését.

Alfa Romeo Racing C39 presentation by RAIKKONEN Kimi (fin), GIOVINAZZI Antonio (ita), KUBICA Robert (pol), CALDERON Tatiana (col), during the first session of the Formula 1 Pre-season testing 2020 from February 19 to 21, 2020 on the Circuit de Barcelona-Catalunya, in Montmelo, Barcelona, Spain – Photo Florent Gooden / DPPI

A társaság által elvégzett hatékonysági elemzés azt mutatatta ki, hogy Robert Kubica a tavalyi Forma-1 versenyekben való részvételének köszönhetően ennek a sportágnak a nézettsége több, mint 630%-kal nőtt.  Az „ARC Rynek i Opinia” véleménykutató cég felmérése alapján a Robert Kubica szponzoraként szereplő ORLEN márka ismeretsége a szezon során szintén jelentősen nőtt. E szerint a felmérés szerint minden ötödik lengyel járművezető kijelentette, hogy Robert Kubica támogatása miatt gyakrabban veszi igénybe az ORLEN kutak szolgáltatásait.

Az ORLEN OIL, az ORLEN Capital csoporthoz tartozó lengyel és európai vezető olaj- és kenőanyaggyártó szintén aktívan bekapcsolódik a sport népszerűsítésébe. Mind az autóipar, mind a motoros sport fontos szerepet játszik az ORLEN OIL támogató stratégiájában, ezért a társaság következetesen hajtja végre a PLATINUM Márka Nagyköveteinek programját – kiemelkedő eredményekkel és képességekkel rendelkező emberek az autósport területén. Egyrészt, az ORLEN OIL mint a vezető lengyel olaj- és kenőanyaggyártó, felelősséget érez azon témákért, amelyek pozitívan hatnak lengyelek millióira az autósport területén. Másrészt, látja a sport minden formájában történő népszerűsítésének szükségességét különös tekintettel az egészséges és aktív életmódra. E két megközelítés összekapcsolásával az ORLEN OIL évek óta kijelöli azt a társaság jellegét legjobban kifejező irányt, amely aztán meghatározó szerepet játszik a motoros sport támogatásával kapcsolatos döntéshozatalban.

A PLATINUM Olaj Nagyköveteihez tartozik a népszerű és kedvelt Robert Kubica is. Ebbe a rangos körbe tartozik még Kuba Przygoński – a 2018-os Cross Country világbajnok, a 2019. évi Dakar Rally 4. helyének győztese, többszörös lengyel drifting-bajnok, Vogel Adrienn – a magyar gyorsasági- és rali női csillaga, az „Év női vezetője” 2017-ben és 2018-ban egymás után a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség és a Magyar Forma Magazin által kiválasztva, valamint Marcel Surmacz – egy európai szinten is sikeres tizenéves karting-versenyző.  A közelmúltban csatlakozott a PLATINUM csapatához Bartosz Zmarzlik, a Speedway világbajnoka is.

 

 

 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Kövess minket közösségi oldalainkon!

Go to Top